FOTO: Dana Straková
Vzpomínání na Rujánu
23. 8. 2023
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Dana Straková
24.8.2023 07:47
Máte úplnou pravdu, paní Zdenko. A proč to tak je? No to je přece jasné. Muži jsou totiž z Marsu a ženy z Venuše, prostě úplně jiný živočišný druh. Chachacha
Zdenka Jírová
24.8.2023 00:57
Muži jsou nevyzpytatelní. Krásně to napsal Jiří Žáček: "Někdo pro tebe bude hory přenášet, ale na květiny zapomene."
Dana Straková
23.8.2023 14:08
Milé dámy, všem Vám moc děkuji za Vaše krásné příspěvky a k tomu závěru bych jenom dodala něco, co jsem tedy použila jako poslední odstavec jiného mého článku, u kterého jsem však dosud nesebrala odvahu ke zveřejnění.
"A mamžel ať si říká co chce. Stejně si myslím, že chlapi, a to všichni, jsou tady jenom proto, aby zkoušeli, co ještě vydržíme. Tuhle jsem někde četla, že se vědcům podařilo namnožit dvě myšky-samičky a i jejich potomci, teda spíš potomkyně se dokážou množit bez samců, takže v budoucnu už nebudou ani k rozmnožování potřeba. A to pak už asi budou chlapi skutečně k ničemu, ne? "
Vladislava Dejmková
23.8.2023 13:28
Zajímavý závěr příběhu. Můj muž rád používá větu: “Definuj to pŕesně!” A já jsem až léty dospěla k tomu, že už nenaznačuji, ale přesně definuji.
Jarmila Komberec Jakubcová
23.8.2023 11:56
Mám na Rujanu a koupání v Baltu hodně vzpomínek. Jezdila jsem tam s rodinou na tzv. výměnné pobyty. Náš podnik měl družbu s podnikem v Berlíně. Němci jezdili k nám na podnikovou chatu na Šumavu a my zase do chatek u Baltu. Moc se mi to líbilo, ale první koupání v moři bylo dost drsné. V vodě plavaly medúzy a moře studené. Myslela jsem, že okolo mně plavou kousky ledu a ony to bílé či skoro průhledné medúzy.
Ludmila Černá
23.8.2023 11:32
Díky za krásné připomenutí bezva dovolených u Baltu. Ale ten závěr...Mám obavy, že můj muž by byl schopen něčeho podobného. I když on se rád koupal a přespat v autě mu nedělalo problém. Každopádně bych byla tedy hódně naštvaná, kdyby mi udělal to co ten váš.
Zuzana Pivcová
23.8.2023 11:03
Ano, také jsem se po téměř půl století vydala znovu na Rujanu. Byla jsem tam v létě 1968 (viz článek Mělo to být super léto) a pak myslím Rujana mě po téměř půl století uvítala deštěm a Mé střípky z Rujany. Děkuji za vzpomínku.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden
Od 5. dubna se otevřely dveře pro návštěvníky hradů a zámků ve správě Národního památkového ústavu. Tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou právě státní hrady a zámky.
AKTUÁLNÍ ANKETA