Ilustrační foto: Pexels
Přemýšlení seniorky: Jak zvládat úzkostné pocity
27. 7. 2023Také patříte k nám, co pojišťujeme byt či dům před záplavami nebo požárem, do zahraničí vyjíždíme s potvrzením o pojištění a kouzelným telefonním číslem, ktreré nás zachrání, na kole vždycky jezdíme v helmě a s lékárničkou, v jednosměrce se rozhlížíme na obě strany, platíme za alarmy a kamery, protože co kdyby? Tak vítejte v klubu.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Bibiana Bibovská
28.12.2023 09:14
já na úzkosti beru tyto CBD kapky https://www.konopnafarmaliptov.cz/kategoria/cbd-oleje/ a mně to docela pomohlo..ale samozřejmě vyhledala jsem i odbornou pomoc..abych si proces urychlila.
Jana Hošková
13.9.2023 11:08
Mně se článek celkem líbil,řekla bych,že je pravdivý. Kdo úzkost nezažil,či jí netrpí,nechápe, to je jasné. Je to jako v té známé větě - chtít, aby dotyčný skákal,když má zlomenou nohu. I lidská psychika může být pošramocená vlivem různých událostí.
Eva Mužíková
29.7.2023 21:32
Úzkostí ani strachem netrpím, jen se občas potřebuji vypovídat, když se mi nějaké problémy přeženou hlavou. Je dobře že mám s kým.
Lenka Kočandrlová
29.7.2023 12:23
Nevzpomínám si,že bych někdy trpěla nějakou úzkostí. Jo strachem,to ano. Ale přepadlo mne to vždy jen před spaním,přemýšlela jsem o nepříjemných věcech a snažila se je vyřešit,až jsem z toho usnula.Ráno,které je moudřejší večera ,mi pak přineslo úlevu,najednou jsem věděla,že je všechno v normálu,zvládnu to. Člověk se nesmí tolik poddávat černým myšlenkám,nenechat se zvyklat v prvotních instinktech a má se trošku namáhat najít řešení co nejdřív,dokud se nezamotá do nějakých bludů a pak mu ani 1000 chytrých knížek nepomůže a skončí jako pisatelka někde na lécích. Taky mi napadá metoda zařvat nutkavé myšlenky do duté vrby - i to je podle mne lepší,než prášek.Jo a vyjít se dá i s nepříjemnou úřednicí,i s protivnou šéfkou,jen se to musí umět. Někdy stačí trošku namazat medu,být schválně milá a lidé tají jak máslo.....Nejhorší je hned řvát něco o stěžování si vejš, nadávky,výhrůžky a pod.
Jarmila Komberec Jakubcová
29.7.2023 10:28
Mám naprosto shodný názor jako Ilonka E.K. Proč tolik pesimismu. Nic není ani úplně černé, ale ani bílé. Většinu života prožijeme v různých odstínech šedi.
Soňa Prachfeldová
28.7.2023 20:51
Občas se neubranime úzkostem, zejména, když jsou důvody. Pokud se z toho stane úzkostná maniez, tam zřejmě potřebuje člověk odbornou pomoc.
Jiří Dostal
27.7.2023 20:44
:-) Jsem trochu zmatený, z článku vane duch úzkosti ( a strachu ) jako rozmar a psychologický meteorismus :-)
Miloslava Richterová
27.7.2023 20:12
Myslím, že moji předkové byli v klidu, brali život takový, jaký je a na úzkosti neměli ani čas, měli dost práce kolem živobytí. Nerudná úřednice mě nerozhází a u ohně sedím ráda, zkuste to. Přeji hezký letní čas.
Alena Velková
27.7.2023 19:04
Článek je dost obecný. Takže jaký byl výsledek vaší spolupráce s lékařem? Jaké jste spolu našli řešení, abyste dostali úzkost pod kontrolu? Byly to léky nebo nějaké byliny, cvičení, vypovídání se, hypnóza či vám stačilo vědomí, že je to geneticky dané po předcích? Chodíte k lékaři pravidelně nebo jste tam byla jen jednou? Dost by mě to zajímalo, protože je to velmi vážné téma. Děkuji.
Zuzana Pivcová
27.7.2023 15:42
Generalizovaná úzkostná porucha je zlá, vyléčit se nedá a kdo nepoznal, těžko pochopí.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA