FOTO: Hana Píchová
Pište dopisy
19. 7. 2023Dokázali byste si vzpomenout, co jste dělali posledních dvacet, třicet nebo čtyřicet let, rok za rokem? Čteme si v historických knížkách o tom, co se dělo v dávné minulosti a jak žili naši předkové, ale naši přítomnost si nepamatujeme.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Elis Rentierka
19.7.2023 15:23
Radeji neposilam papirovy dopis, nemam jistotu, ze by bylo dorucen :-)
Marcela Pivcová
19.7.2023 14:22
V době studií a ještě o několik roků později jsem psala dopisy velmi často a na odpovědi jsem se těšila. Kromě maminky a sestry byli občas adresáty kamarádky nebo i kamarádi. Častěji než klasické dopisy jsme si - především se Zuzkou - posílaly pohledy zvířat. Z tehdejších dopisů se nějaký zachoval jen výjimečně, zato pohledů koček, psů, kaktusů a dalších "sbírkových" mám dodnes několik svazků. Už jsem dokonce někdy uvažovala je někomu dát, teď po přečtení Vašeho článku to už neudělám. Jsou na nich zprávy z těch let...
Jarmila Komberec Jakubcová
19.7.2023 13:10
Dopisy psané ručně jsem už nepsala hodně dlouho. I podpisy jsou už jen el. formou. Pamatuji jak můj tatínek sepisoval své vzpomínky ručně. Vzpomínám si, že když jsem chodila do první třídy, ve školní lavici byly kalamáře a psalo se násadkou s pérem. Dneska jsou vidět leda v muzeu. Je jiná doba a já počítače mám moc ráda.
Alenka Marková
19.7.2023 10:25
Psaní dopisů jsem jako mladá milovala, to čekání na odpověď od kamarádky a pohled na dopis ve schránce, to byl zážitek. Mám všechny dopisy schované a že jsem jich napsala. Je to krásný pohled do minulosti, stejně tak psaní deníků. Píši si je od roku 1992 a mám je archivované v knihovně hezky očíslované. Baví mě si v nich číst a zavzpomínat. Úplně mě to vtáhne to té dané doby a situace, kterou v nich popisuji. A máte pravdu, emaili nebo digitání fotky z mobilu si člověk jen tak od druhého nepročte, když zůstanou třeba po jeho odchodu z našeho světa uzamčené. Hezký den vám všem.
Marie Ženatová
19.7.2023 09:54
Mám to tak jako Hana R. Podrobný deník si píši od roku 1971 - také si ráda občas přečtu co jsem psala? Všem svým třem dětem jsem vytvořila alba i s popisky. Ale téměř všechny dopisy, pohledy od dětí i vnoučátek mám uschované, tak jako od některých bližších známých a příbuzných.
Jana Stašková
19.7.2023 09:06
Dopisy si už dávno nepíšeme a jak uvádíte je to asi škoda. Nezůstane písemná dokumentace té doby.Pro vnoučata připravuji album jen o mě, od narození přes školku,školu, učiliště a svatbu až po současnou dobu. Ke každé fotce dám popisku nebo kratičký příběh. Chtěla bych se vnoučatům připomínat v této formě, ale máte pravdu nebudou vědět o čem jsem přemýšlela a co jsem citově prožívala. Ale i tak si myslím,že to bude pěkný dárek k vánocům.
Daniela Řeřichová
19.7.2023 08:48
Mám několik starších přátel a příbuzných, s nimiž si kromě e-mailování i dopisuji. Je radost číst dopisy úhledné písmem i obsahem. Schovávám si je.
Hana Rypáčková
19.7.2023 08:06
Dopisy píši jen vnoučatům na tábory. Ale píši si deník. Ráda se kouknu, co bylo před lety..
Jindřich Berka
19.7.2023 08:04
Dopisy píši rád. Voní člověkem. Nejsou sterilní jako elektronické psaní. Není to voňavka z Moskvy, ale parfém z Paříže. Jindra
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA