Úvodní foto: archiv Jana Zelenky, ilustrace v textu Pixabay
Takový lenivý den
18. 7. 2023Musím se přiznat, byť je to smutné, možná až trapné, že mívám lenivé dny. A nejsou ojedinělé. Nějak často začaly přicházet a já jsem je ani moc neodháněl.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Zdenka Soukupová
18.7.2023 13:03
To jsou tedy zajímavé úvahy. Nikdy mě nenapadlo takhle se zamyslet. A když o těch lenivých dnech čtu, zjišťuji, že je občas taky prožiju. A taky jsem pak na sebe naštvaná, že jsem neudělala to a to, i když jsem původně chtěla. Ale po přečtení článku a některých diskuzí jsem v klidu. Jsem přece senior, tak si to můžu dovolit, ne? Přeju všem občasné lenivé dny.
Jana Stašková
18.7.2023 09:35
Lenivé nebo dokonce líné dny si prožil snad každý. Jen workoholici asi nic takového neznají, bývala jsem toho slova příkladem. Nedokázala jsem se zastavit, před pár lety mi lékař řekl: " Naučte se vnímat a naslouchat svému tělu, jste na zaslouženém odpočinku, tak odpočívejte. Práce nemá nohy,ta před vámi neuteče". Vyskočit z každodenního kolotoče,byl můj problém. Bývala jsem sama sobě protivná, ale naučila jsem se, že nemám důvod cítit se provinile. Na radu lékaře jsem začala chodit na procházky,při kterých jsem si vyčistila myšlenky. Líně nebo lenivě, prostě odpočívejte.
Hana Šimková
18.7.2023 09:31
Já tomu říkám pyžamový den a určitě mám na to právo. Vylézám z postele jen kvůli nezbytným účelům, jako je například jídlo. Neříkám, že v té posteli nedělám žádné aktivity. Já totiž přemýšlím. Noční košili si ale nesundám. Nevymyslím nic moc, ale co kdyby. No nic závažnějšího mě nenapadá ,ale nic nepříjemného si nepřipouštím. Prostě si příjemně lenoším.
Jitka Hašková
18.7.2023 09:25
Lenivé dny mám, vůbec se za to nestydím. Aktivity ostatních sleduji, ale nemá vnoučata, ani zahrádku, tak co bych se honila. Nebyla jsem zvyklá si zdřímnout po obědě, ale v posledních dnech to potřebuji častěji, sice mně do 80 chybí ještě rok a čtvrt, ale nějak se tom stáří hlásí.
Vladislava Dejmková
18.7.2023 09:22
Můj muž mě často napomíná, že jsem moc akční. Miluje své lenošení a vydrží mu to celé dny. Já radši něco dělám, vždycky se něco najde. Ale musím se přiznat, že občas si také zalenoším. Třeba v těchto vedrech se lenošilo docela dobře.
Jarmila Komberec Jakubcová
18.7.2023 07:55
Také v těchto horkých dnech mám své lenivé dny. Ale nejvíc si to prožívá kocour Piškot.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 16. týden
Asi nebudete překvapeni, když tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou "Velikonoční zvyky a tradice."
AKTUÁLNÍ ANKETA