FOTO: Poskytnuto Jindřichem Berkou
Sedmdesát. A co dál?
23. 7. 2023Jsou prázdniny. Jsem doma sám, vařím masopustní guláš a topím vepřové sádlo. Ten guláš je pro chlapy. Je totiž „mocný“, jak říkají Poláci. Jeho hlavní suroviny jsou krkovička, vepřová játra, klobásy a špek. Chystáme se s mladýma na dovolenou. To jídlo je pro zetě, mě a vnuka.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Jindřich Berka
30.7.2023 08:54
Prokrastinovaní je podle mě obyčejná lenost! Je to cesta do pekel. Nechce se mi chodit, cvičit, sportovat? Výsledek je, že svaly nám potom nefungují, protože je nenamáháme. Nečteme. nepřemýšlíme třeba u kvízů, křížovek? Máme horší mysl. Netrénujeme!!! Válet se můžeme, odpočívat je přirozené. Jenže s rozumem. Z bytu je třeba jít i na vzduch. Třeba před dům na lavičku a pozdravit svět. Myslím si, že člověk, který nemá trošku řád a smysl života, tak umírá za života. Samozřejmě je to každého věc, co jak se zbývajícím časem naloží. Jindra
Dušan Brabec
25.7.2023 22:04
Bezesporu je vynikající Vaše vize, co dál, se spoustou aktivit při přechodu do důchodu. Jsem o maličko starší a do důchodu jsem šel ihned, jak mně zazvonil zvonec (tedy zákonný věk). Také se spoustou plánů. Ale pak mně zemřela manželka a plány jsem byl nucen modifikovat. Zjevně leccos, co jsem plánoval (i s ní), již nikdy nedokončím... Tak si rovněž važte toho, že jste na všechno spolu stále dva. Jinak si nestěžuji, ale naučil jsem se prokrastinovat. A v seniorském věku to vlastně vůbec není na závadu!
Jarmila Komberec Jakubcová
24.7.2023 12:34
Zatím o tom co budu dělat nepřemýšlím. Protože stále mohu pracovat a stále mi to moc baví. Mezi prací jezdím na wellnesy do lázní, cestuji a co vydělám to utratím různé zájezdy. Nemusím řešit co si v obchodě koupím či nekoupím. Jsem spokojená, protože mám skvělou rodinu a vůbec život i v 77 letech je prima.
Lenka Kočandrlová
23.7.2023 15:07
Plány se dělají,blázni se radují....přizpůsobila jsem si úsloví.Je milé si dělat plány,nezáleží přitom na věku,ale něco někde nad námi si myslí něco jiného a tak nám ty plány mění, bere nám čas, nutí nás dělat ,co jsme si nepřáli a tak. V našem věku je jedna jistota - že nás čas dožene a předežene, nestíháme skoro nic,je ráno a hned zase už večer a mezitím sotva pár hodin na ty naše zábavy. Tak snad se vám podaří ty plány aspoň zčásti splnit ,vám přeji.
Alena Švancarová
23.7.2023 11:33
Stihnout se vše nedá,ale je skvělé takhle přemýšlet a snažit se.Přeji Vám prima roky.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA