Sedmdesát. A co dál?
FOTO: Poskytnuto Jindřichem Berkou

Sedmdesát. A co dál?

23. 7. 2023

Jsou prázdniny. Jsem doma sám, vařím masopustní guláš a topím vepřové sádlo. Ten guláš je pro chlapy. Je totiž „mocný“, jak říkají Poláci. Jeho hlavní suroviny jsou krkovička, vepřová játra, klobásy a špek. Chystáme se s mladýma na dovolenou. To jídlo je pro zetě, mě a vnuka.

aktivní senioři glosa stárnutí
Hodnocení:
(4.9 b. / 30 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Jindřich Berka
Prokrastinovaní je podle mě obyčejná lenost! Je to cesta do pekel. Nechce se mi chodit, cvičit, sportovat? Výsledek je, že svaly nám potom nefungují, protože je nenamáháme. Nečteme. nepřemýšlíme třeba u kvízů, křížovek? Máme horší mysl. Netrénujeme!!! Válet se můžeme, odpočívat je přirozené. Jenže s rozumem. Z bytu je třeba jít i na vzduch. Třeba před dům na lavičku a pozdravit svět. Myslím si, že člověk, který nemá trošku řád a smysl života, tak umírá za života. Samozřejmě je to každého věc, co jak se zbývajícím časem naloží. Jindra
Dušan Brabec
Bezesporu je vynikající Vaše vize, co dál, se spoustou aktivit při přechodu do důchodu. Jsem o maličko starší a do důchodu jsem šel ihned, jak mně zazvonil zvonec (tedy zákonný věk). Také se spoustou plánů. Ale pak mně zemřela manželka a plány jsem byl nucen modifikovat. Zjevně leccos, co jsem plánoval (i s ní), již nikdy nedokončím... Tak si rovněž važte toho, že jste na všechno spolu stále dva. Jinak si nestěžuji, ale naučil jsem se prokrastinovat. A v seniorském věku to vlastně vůbec není na závadu!
Jarmila Komberec Jakubcová
Zatím o tom co budu dělat nepřemýšlím. Protože stále mohu pracovat a stále mi to moc baví. Mezi prací jezdím na wellnesy do lázní, cestuji a co vydělám to utratím různé zájezdy. Nemusím řešit co si v obchodě koupím či nekoupím. Jsem spokojená, protože mám skvělou rodinu a vůbec život i v 77 letech je prima.
Soňa Prachfeldová
Plány pěkné, přeji jejich uskutečňováním.
Jan Zelenka
Ať se vám všechny plány vydaří!
Marie Faldynová
Přeju efektivní využití každé minuty!
Lenka Kočandrlová
Plány se dělají,blázni se radují....přizpůsobila jsem si úsloví.Je milé si dělat plány,nezáleží přitom na věku,ale něco někde nad námi si myslí něco jiného a tak nám ty plány mění, bere nám čas, nutí nás dělat ,co jsme si nepřáli a tak. V našem věku je jedna jistota - že nás čas dožene a předežene, nestíháme skoro nic,je ráno a hned zase už večer a mezitím sotva pár hodin na ty naše zábavy. Tak snad se vám podaří ty plány aspoň zčásti splnit ,vám přeji.
Ivan Marek
jenom si fandi nebudeš stíhat nic jak já, taky jsem myslel že se unudím
Miloslava Richterová
Prima plány, ať se Vám daří :-)
Alena Švancarová
Stihnout se vše nedá,ale je skvělé takhle přemýšlet a snažit se.Přeji Vám prima roky.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden

Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

20%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

21%

Knihy

19%

Vitamíny

19%