Ilustrační foto: Pixabay
Po nás potopa
13. 7. 2023V polovině června mě zaskočil můj muž otázkou: „Nevyrazíme někam? Od pondělí budu mít čtyři dny volna. Pojeďme někam do přírody, do ticha, kde budeme jen my dva, pes a vínko.“
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Soňa Prachfeldová
13.7.2023 14:14
Aleno, jak jinak, humorně i o protivných a obtěžujících záležitostech, ale správně, jen tak si člověk uchová zdravé nervy. Bobina už asi pěkně vyrostla že? Zdravím krasavici :-)
Jana Kollinová
13.7.2023 12:54
Připojuji se s potěšením z příjemného čtení nepříliš příjemných zážitků. Tím nechci říct, že by mně těšily vaše "trable," ale nadlehčený popis situací je skvělý.
Marie Ženatová
13.7.2023 12:50
Vždy když jdu lesem a vidím jeho čím dál větší devastaci tak je mi z toho velmi smutno. Ano i já potvrzuji jako Anička P. - že je to vůči přírodě a lidem velmi nezodpovědné.
Pavlína Vavříková
13.7.2023 12:42
Napsala jste to poutavě, ale realita hezká není. Také jsem si kolikrát zanadávala, jakou spoušť lesáci dokáží za sebou nechat. Obávám se, že je nikdo nekontroluje a že toho mnohdy zničí více, než zachrání.
Zuzana Pivcová
13.7.2023 12:18
Článek je napsán kouzelně, ale líčí hroznou situaci. Zde v jižních Čechách jsem na některém výletě také nemile zaskočena tím, co bylo a už není. Samozřejmě nejvíc lesy. Zůstává ve mně pachuť poznání, že je třeba vytěžit a hlavně zpeněžit co nejvíce dřeva. Jinak už toho zde vlastně moc nezbývá. Moc děkuji.
Taťana Veselá
13.7.2023 11:19
To jsi asi koukala, kdo ti píše a tyká :D muž si včera zapisoval výlety a neodhlásil se a já si toho nevšimla. Tak máš hvězdičky od nás obou :-) Hezký klidný den, pa T
Oldřich Veselý
13.7.2023 11:17
Alí, tak hezky to začalo a tak smutně skončilo, ale to je holt život. Zasmála jsem se, když srnka se zajícem dostali infarkt :-D Nadsázka v článku byla cítit, ale každý jsme jiný a každý máme jiný názor. Také při svých toulkách českou zemí zjišťujeme, že lesů ubývá :( Přeji, aby vše dobře dopadlo!
Anna Potůčková
13.7.2023 10:42
Je to vůči přírodě a vůči zvěři bezohledné počínání. A kolik takových míst u nás asi je?
Marie Měchurová
13.7.2023 10:30
I já si myslím, že by se dalo ledacos dělat s větší ohleduplností. Když vidím třeba ty zdevastované lesní cesty, po kterých jsme se dřív proháněli na běžkách, a dnes je z nich tankodrom.
Alena Velková
13.7.2023 10:03
Pane Fisnare, ten článek jsem psala s jistou nadsázkou...abych ho odlehčila, zdůraznila jsem, jaká jsme měli očekávání a jaká byla realita, jinak by to byla dost nuda...píšu tam i o tom, že samotnou potřebu těžby chápu, ale co opravdu nechápu, jak je možné, že někdo vnikne na cizí pozemek, zničí ho, vytěží a ani se nezastydí...tato usedlost je v majetku naší rodiny přes osmdesát let, takže nás tam nikdo nebere jako měšťáky...a ty policajty volali nezávisle na nás i místňáci, kterým se stalo totéž v bleděmodrém.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden
Od 5. dubna se otevřely dveře pro návštěvníky hradů a zámků ve správě Národního památkového ústavu. Tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou právě státní hrady a zámky.
AKTUÁLNÍ ANKETA