Ilustrační foto: Pexels
Svatba jako řemen
5. 7. 2023Když se vdávala moje sestřenice Dáša, byla tuhá normalizační zima, prosinec 1969. Svatba to byla promyšlená, jelikož ženichem byl mladý sympaťák Hans ze sousedního Rakouska a hrozilo, že se s Dášou už nikdy neuvidí.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Marie Magdalena Klosová
9.7.2023 22:12
Vdávala jsem se na jaře 1969. Mám nádherné vzpomínky. Myslím,že často nezáleží na době, ale na konkrétní situaci, na prostředí, na lidech kolem atd. I v poválečných, dokonce i válečných letech měli lidé pěkné svatby. Nakonec dnes také všechny svatby nejsou jako v romantickém filmu, i když doba se změnila. Problémy mohou vzniknout vždy. mm
Zuzana Zajícová
6.7.2023 20:03
Paní Stoklasová, jestli to nebylo tím, že v zimě 1969 byla jiná situace než v zimě 1970 :-)
Eva Stoklasová
6.7.2023 18:03
No já teda nevím, vdávala jsem se v r. 1970, ale takové problémy jsme opravdu neměli...že by to bylo protože jsem si brala Čecha ?? :) :)
Jitka Hašková
6.7.2023 15:59
Výborný příběh, po dlouhé době je k zasmání, ale nechtěla bych být v jejich kůži.
Daniela Řeřichová
6.7.2023 14:11
Vidím ten příběh filmově, skvěle podáno včetně dobových rekvizit, píšete dynamicky a živě, díky moc.
Hana Práglová
6.7.2023 07:38
Jo, jo, taková to byla doba . Překvapení na každém kroku. Dnes se tehdejším starostem a problémům můžeme s chutí zasmát.
Soňa Prachfeldová
6.7.2023 07:36
Jo to byly časy. Žádný přepych, přesto jsme snad měli více humoru a odolností než v nynější době.
Jana Jurečková
5.7.2023 16:50
Nebyla to žádná romantika, ale holá skutečnost. Hezké je, že na takové svatby se vzpomíná s láskou a radostí.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA