Svatba jako řemen
Ilustrační foto: Pexels

Svatba jako řemen

5. 7. 2023

Když se vdávala moje sestřenice Dáša, byla tuhá normalizační zima, prosinec 1969. Svatba to byla promyšlená, jelikož ženichem byl mladý sympaťák Hans ze sousedního Rakouska a hrozilo, že se s Dášou už nikdy neuvidí.

Letní soutěž 2023 Můj příběh vzpomínky
Hodnocení:
(5.1 b. / 24 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Alena Velková
Perfektně napsaný příběh :-))
Zdenka Soukupová
Předpokládám, že po tak vysilujícím začátku společného žití šlo všechno dál velmi hladce. Při čtení jsem se s chutí zasmála, ale tehdy to moc k smíchu asi nebylo. Já jsem se vdávala v srpnu. Na vesnickou svatbu samozřejmě musely přijet všechny tetičky. A všechny musely samozřejmě ráno ke kadeřnici. Jen na mě, na nevěstu, se nějak pozapomnělo. Takže jsme taky přijeli na obřad pozdě a oddávající úřednice nám to dávala patřičně najevo, protože v tu dobu měla být už někde s rodinou. A pak před restaurací, kde se podle tradice rozbíjí talíř a novomanželé musí společně uklidit střepy, mi ten talíř hodili na nohu v páskových botách a jeden střep se mi pěkně zaryl do palce. Takže byl trochu problém se sháněním obvazu a převazováním zakrvácené nohy, ale jinak proběhlo všechno v pohodě.
Zuzana Pivcová
I když to byla poněkud divoká situace, myslím, že sama svatba není to nejdůležitější. Hlavní je vztah.
Jiří Dostal
:-) Vzpomínky na budoucnost... :-)

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden

Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

21%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

21%

Knihy

19%

Vitamíny

20%