Fotografie: archiv autorů
Co by, kdyby…?
28. 6. 2023Říkáte si někdy, co by bylo, stalo se, kdybyste něco byli bývali udělali jinak? Já moc ne, vlastně skoro vůbec. Vždy jsem dělala to, co jsem v dané chvíli považovala za nejlepší, co jsem mohla, čeho jsem byla schopna – a dělala jsem to, jak nejlépe jsem to uměla. Tak proč to zpochybňovat?
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Martina Růžičková
29.6.2023 22:38
Se zájmem jsem si přečetla váš další společný článek. Těší mě, že vás chuť psát neopustila, a připravujete nám stále nová témata k zamyšlení. :-)
Irena Mertová
29.6.2023 15:38
Další hezký článek na čtení i zamyšlení. "Kdyby" v minulosti používat ani nechci, protože mne to zneklidňuje - dost mi dalo práce srovnat se někdy se skutečností a být dobré mysli :-).
Anna Potůčková
28.6.2023 18:32
Opět moc hezky napsaný článek. Budu jen reagovat tím že: "kdyby, vždycky chybí" Představy můžou být různé, ale realita je mnohdy zcela jiná. Ve svém životě těch "kdyby" v mé hlavě bylo několik. Kdybych byla zdravotní sestřičkou, kdybych chodila do krasobruslení, baletu či nějakého souboru, nebot tanec mě hodně bavil. Nebo také kdybych byla hubená tak bych mohla na sebe dát cokoliv apod. Těch "kdyby " bylo opravdu hodně.
Miloslava Richterová
28.6.2023 17:58
Děkuji za pěkné čtení a sdílení. Asi každý má nějaké kdyby, jak už to tak život přináší a nelze jinak, než se s tím smířit. Přeji vám hodně dalších nápadů.
Vladislava Dejmková
28.6.2023 17:16
Můj muž mi často dává otázky, které obsahují “kdyby”. Já na ně strašně nerada odpovídám, nechce se mi plýtvat časem a přemýslet o nějakém “kdyby”.
Jaroslava Handlová
28.6.2023 16:32
Podobná kdyby se častěji objevují v negativních událostech z minulosti. S tím nic nenaděláme, prostě se určitě věci staly a my už nemáme šanci je změnit. V mozku to však leží. Abychom z toho nepřišli o rozum, je možná dobré si vše otočit naruby. Tím myslím podívat se přes slůvko „kdyby" aspoň do nejbližších budoucích radostných představ a proměnit je v radostné zážitky pro sebe i pro druhé. To se vám oběma tímto článkem již povedlo.
Jitka Hrůšová
28.6.2023 15:30
Děkuji za moc hezký a inspirativní článek. Mám také jedno kdyby... Kdybych ve čtrnácti letech neonemocněla těžkou duševní nemocí, byla bych mohla studovat a můj život by byl zcela určitě jiný a mnohem kvalitnější. Nemoc je dědičná, proto jsem ráda, že nemám děti a toto prokletí nepředám dál.
Věra Ježková
28.6.2023 15:26
Děkuji vám za hezké a zajímavé komentáře. :-) Jsem ráda, že s Jendou zase píšeme. Problém není napsat, ale někdy absence nápadu. Ale ještě něco máme v zásobě. :-) Jano V, myslím, že si nejsme úplně cizí osoby. Pokud mě paměť neklame, viděly jsme se kdysi na bowlingu, kde jsme si potykaly.
Jitka Hašková
28.6.2023 15:20
Hezky sepsáno. Časem jsem poznala, že přemítat "Co by, kdyby" nemám význam. Je lepší přijmout věci tak jak jsou. Také nečtu sci-fi, nepřemítám o budoucnosti.
Jan Zelenka
28.6.2023 14:03
Ta naše občasná - kdyby – vyjadřují naše, v minulosti nesplněná přání, i když jsme většinou srozuměni se stávající stavem věcí a to naše - kdyby - je už v nenávratnu. Nespokojenost se stávající stavem věcí nemusí být vždy negativní. Může to být pro nás i poučení. Jít dál a výš. A proto se občas některá svá, ještě splnitelná kdyby, pokoušíme přetvořit v realitu. Pokud nejsou už nenávratně ztracená.
Milé dámy, díky za vaše ohlasy.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA