O kvaltování
FOTO a Ilustrace: Pixabay

O kvaltování

23. 6. 2023

„Všeliké lidské kvaltování toliko pro hovado dobré jest.“ Tak pravil pedagog, reformátor evropského školství, filosof a teolog Jan Amos Komenský.

Autor: Jan Zelenka
Hodnocení:
(4.9 b. / 27 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Jiří Dostal
:-) :-) :-) Ale to děláte chybu, pane Zelenka, protože skladebně a významově vámi použitý výrok vyjadřuje spíš to, s čím žertuji. :-) Kdybych se vás chtěl dotknout, napsal bych to jinak, tedy se i omlouvám s kořením... :-) :-) :-)
Věra Ježková
Jendo, hezké zamyšlení. Babička říkávala: Když pospícháš, sedni si.
Jan Zelenka
Pane Dostále, vaše stupidní komentáře mě nezajímají.
Hana Šimková
Jendo vedla jsem velmi aktivní život a pořád jsem někam spěchala. Na konci života už spěchat vlastně nemám kam a proto spěchám pomalu než se zastavím už úplně. Doufám ale, že to nebude brzy.
Miloslava Richterová
,,Odvykejte bojům, zkujte meče své v motyky a oštěpy své v srpy."
Anna Potůčková
Když ono to někdy ani bez spěchu nejde. Všeho ale s "mírou". Článek hezký a také k zamyšlení.
František Matoušek
Jendo, hezký článeček.
Naděžda Špásová
Kvaltování jsem nikdy neměla ráda. Občas se to nemusí vyplatit, i když Spěchej pomalu není taky nic moc.
Marie Magdalena Klosová
Pěkné a poučné. Bohužel až s přibývajícími lety si člověk mnohé uvědomí. Například, že je trestuhodné se už v pondělí zase těšit na víkend. Jako by ty dny mezi tím nebyly. A taky tak rychle uběhnou. A tak opravdu carpe diem. mm
Jiří Dostal
:-) :-) Ale to si špatně vykládáte, pane Zelenka, známý postřeh našeho JAKa jenom konstatuje, že při obsluze dobytka je třeba sebou mrsknout, jinak třeba zvolnit. Z téhle duševní dílny je zajímavé taky "Lépe jest třikráte denně semeníkem zatřepati, nežli za ženami hampejznými se píditi" :-) :-)

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Od 5. dubna se otevřely dveře pro návštěvníky hradů a zámků ve správě Národního památkového ústavu. Tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou právě státní hrady a zámky.

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

20%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

21%

Knihy

19%

Vitamíny

20%