Všechny fotografie: Soňa Prachfeldová
Nejstarší slatinné lázně na světě
20. 6. 2023Ano, jsou to oblíbené Františkovy Lázně. Byly založeny na konci 18. století. Jde o jedno z nejlépe zachovaných slavných lázeňských měst. Město se může pochlubit nejstaršími slatinnýmí lázněmi na světě a také 24 prameny.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Marie Měchurová
20.6.2023 15:38
Ve Františkových lázních jsem byla, a moc se mi tam líbilo. Ještě jsme se procházeli v okolí po nějakých slatinách a bylo tam muzeum. Hezké fotky
Alena Vávrová
20.6.2023 15:34
Jednou jsem ve F.L. byla - měli jsme bezva týdenní dovolenou v K.V. a denně vyjížděli do všech známých míst Záp. čes. kraje.
Zuzana Pivcová
20.6.2023 13:44
Omlouvám se, co ten notebook zlobí. Nikdy jsem tam nebyla a asi už nepojedu.
Naděžda Špásová
20.6.2023 13:27
Soni, hezky jsi to napsala. V těchto lázních jsme byli v r. 2010. Jen na tři dny byli s námi pejsci a Terka. Kdysi zamlada nás tam vzala spolužačka ze Všekar u které jsme byly na víkend. To bylo taky super. Fotky jsou parádní.
Jan Zelenka
20.6.2023 12:55
FL jsou moc pěkné, ale na léčení jsem tam nebyl, pouze dvakrát na návštěvě. Léčil jsem se v Mariánkách, celých 6 týdnů. Hlavně, když ti ten pobyt pomohl a optimisticky naladil.
Anna Potůčková
20.6.2023 11:45
Tímto článkem jsi ve mně vyvolala vzpomínku, která je stará již 39 let, kdy se tu léčila maminka a já čerstvě vdaná jsme za ní s manželem jeli. Pojali jsme to jako malou svatební cestu. Nevím jak nyní, ale tehdy se nechaly zdejší lázenské veverky krmit přímo z ruky. Moc ráda bych se tam zase někdy ráda podívala.
Marie Novotná
20.6.2023 11:41
Hezky jsi nám ukázala jak je tam krásně. Vzpomínám na ty časy ,kdy jsme jen projížděli se zastavením na některých místech a u pramenů. Děkuji.
Taťana Veselá
20.6.2023 09:07
Františkovy lázně jsou pro mě kouzelné, také se mi tam líbí, připomněla jste mi je :)
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA