Nejstarší slatinné lázně na světě
Všechny fotografie: Soňa Prachfeldová

Nejstarší slatinné lázně na světě

20. 6. 2023

Ano, jsou to oblíbené Františkovy Lázně. Byly založeny na konci 18. století. Jde o jedno z nejlépe zachovaných slavných lázeňských měst. Město se může pochlubit nejstaršími slatinnýmí lázněmi na světě a také 24 prameny.

cestování lázně
Hodnocení:
(5 b. / 22 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Jarmila Komberec Jakubcová
Soni byla jsem letos 14 dnů ve Fr.Lázních, kam jezdím posledních 5 let pravidelně.Lázeňský pobyt si rozdělím na dva pobyty. Jeden abych stihla zahájení lázeňské sezony a na druhý pojedu první týden v září. Oblíbila jsem si lázeňský dům Pawlik. Byla jsem dříve i jiných láz.domech, ale tady mám jak procedury, tak kulturu vše pod jednou střechou. Nesnáším když jsem povinně přidělení k nějakému stolu a musím si dopředu vybírat stravu. Vyhovuje mi bufetové stravování a možnost si třeba sednout s jídlem do krásné zahrady. Pobyt si kupuji vždy už rok dopředu, mohu si dokonce zajistit pokoj, který jsem měla.
Alena Tollarová
Soni, souhlasím s Tebou, že FL jsou prima místo k relaxu. Byla jsem tam loni v červnu a letos v únoru v lázeňském hotelu Diana s perfektními službami. Boršč a hradní restauraci na Vildštejně si už nikdy nenechám ujít. Jestli tedy znovu do FL pojedu... a vlastně, proč ne?
Daniela Řeřichová
Do FL jsme jezdili s manželem na svěcení pramenů, během dvou týdnů jsme vždy procestovali mnoho kouzelných míst a měst v okolí. Loni jsem byla tradičně v Belvederu a velké zklamání. Zkrácené procedury, ve městě poměrně pusto, zůstaly prameny, koncerty v Pawliku a Aquaforum.
Věra Ježková
Ve Frantovkách jsem byla s přítelem. Moc se nám tam líbilo. Úžasný je Soos.
Vladislava Dejmková
Soňo, ráda jsem si o FL pŕečetla a podívala se na fotografie. Nékteré fotografie mě inspirovaly, abych se na místa, která neznám, také podívala. Jedu letos do FL v srpnu také s kamarádkami.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden

Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

20%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

21%

Knihy

19%

Vitamíny

20%