Nachlazenou! Aneb překlepy a přebrepty
Ilustrace: Pixabay a redakce

Nachlazenou! Aneb překlepy a přebrepty

17. 6. 2023

Vždycky mi dělala potíže čeština, jenže kupodivu ne pravopisem, nýbrž ve všelijakých záludných situacích, na které jsem měl opravdu smůlu. Místo baterie jsem jednou do mailu napsal bakterie a slečna v opravně opravdu nechápala, jaká bakterie mi nejde dobít. Kolikrát jsem napsal „jméno a příjemní“.  

Český jazyk
Hodnocení:
(5 b. / 22 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Eva Kohoutová
Ještě v dobách, kdy jsem technické zprávy psala na psacím stroji, což obnášelo originál a 6 průklepáků s uhlovým papírem, jsem na několika stránkách za sebou napsala "čerpací sranice" místo stanice. A i když jsem to po sobě četla, tak provozní slepota spolehlivě zafungovala. Naštěstí si toho všimla kolegyně. Hodně dlouho se mi všichni smáli.
Dana Tomanová
Moc pěkný článek, směji se ještě teď, neboť mi připomíná moje přebrebty a překlepy. Dost často jsem žádala prodavače, zda by mi mohl porodit , namísto poradit, tvářil se dost vyděšeně.
Eva Kopecká
Vyprávěl mi očitý svědek situace v jednom marketu... učitelce, stojící ve frontě u kasy byla už sakra dlouhá chvíle a tak se nějak zapomněla. Zatleskal a, aby na sebe upozornila, a zvolala: Tak postupujeme, postupujeme, neděláme mezery...! Načež její skoro dospělý syn, i když byl asi zvyklý za ty roky s ní na ledacos, okamžitě pustil roli pomocníka při nákupu, poodešel, a dělal, že k ní nepatří....
Jana Stašková
Ve škole jsem před celou třídou četla nahlas svou slohovou práci. "Sestra spiklenecky smrkla /mělo být mrkla/ na bráchu ......" V TERNO marketu jsem žádala techno párky - místo terno párky. Rozesmála jsem nejen prodavačku, ale i zákazníky za mnou ve frontě. Přebreptů bylo víc,ale už si je nepamatuju. Článek mě moc pobavil, prýma téma pro zasmání.
Marcela Pivcová
Výborně! Takovému humoru se dokážu pořádně zasmát. Bohužel vlastní přebrepty si nepamatuji. Jednou jsem pojmenovala v přírodě rostlinu s názvem kýchavice medvědí: medvědice kýchavá. Předchozí příspěvky jsou ale určitě vtipnější.
Eva Kopecká
Kdysi jsem v práci za velice horkého počasí chtěla konstatovat, že z přehřátého organismu mají lidi různé zdravotní potíže. No kdybych normálně řekla, že z vedra je lidem špatně, bylo by to méně rizikové. Přítomní se samozřejmě po zkomoleném ,,organismu " všichni bujaře rozchechtali....
VANDA Blaškovič
Kdysi jsem dědečkovi posrala kytičku v dopisu..
Irena Moudrá
Irena Moudrá Perfektní počtení, dlouho jsem se tak nezasmála jako dnes, moje stříbrná počítačová klávesnice a necitlivé prszy( prsty) se mnou také tak laškují. Pěkný den všem.
Alena Velková
Hezké, veselé...Já šla tuhle koupit "černobílou" barvu do tiskárny...když je v zimě po ránu tma, tak občas zdravím sousedy "dobrý večer"...někdy se fakt nestačím divit, co ze mě leze :-))
Zdenka Soukupová
Kdysi jsem tu na íčku chtěla napsat, co se mi přihodilo "na stará kolena " a vyšlo mi z toho "na sratá kolena". Děvčatům tady se to moc líbilo a tak jsme založily Klub sratých kolen. ☼

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden

Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

20%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

21%

Knihy

19%

Vitamíny

19%