Ilustrační foto: Ingimage
Každý máme svoji pětici přátel
12. 6. 2023Lidé, se kterými jsme v kontaktu, na nás mají mnohem větší vliv, než si dokážeme představit. Většinou tuto skutečnost vidíme na druhých. „Od té doby, co žije s Jirkou, tak se hodně změnila.“ „Od té doby, co odešel do důchodu, je z něj morous.“
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Soňa Prachfeldová
14.6.2023 07:22
Člověk bez přátel je velmi osamocen. Nemusí jich být mnoho, pokud je to kvalitní přátelství, je to velký dar.
Jarmila Komberec Jakubcová
13.6.2023 17:24
Mám několik báječných přátel jak z minulých zaměstnání se kterými se ráda stýkám, jezdím na různé výlety, chodíme na kulturní akce a mimo jiné také rádi chodíme na vycházky z NW hůlkami. Bez přátel by byl život docela nudný.
Daniela Řeřichová
13.6.2023 11:45
Přátelství je pro mne kromě rodiny hodně důležité. S manželem jsme byli aktivní a družní. Po jeho smrti jsem si rozšířila okruh nových přátel z různých komunit. S kamarádkou z dětství sdílím jiná témata než s kamarády z U3V nebo z literárních kruhů. Vím, že se mohu spolehnout na přátele z vesnice, kde máme chalupu, i na kamarádky z íčka. Jak píše Oldřich, důvěra mezi přáteli nás posiluje v těžkých chvílích.
Naděžda Špásová
13.6.2023 10:31
Se svými kolegyněmi z posledního zaměstnání se stýkám dodnes. Jsou všechny mladší, ale berou mě jako kamarádku a rádkyni. Mám kamarády z dětství a školy, jsme spolu v kontaktu a občas se i setkáváme.
Oldřich Čepelka
12.6.2023 18:59
On recept na kvalitní stáří v relativně dobré zdraví je jednoduchý: kromě stravy, spánku a pohybu jsou důležité ještě přátelé, dost důvěrní na to, abychom si s nimi vyměňovali názory, ale i emoce stisk ruky, pohled do očí, úsměv. Na které se můžeme spolehnout, když něco potřebujeme. Sám mám takových málo, ale jsou tu a jsou připraveni se mnou sdílet radosti i starosti. Sláva jim! Takové by si měl každý držet stůj co stůj. Určitě bych neriskoval třeba rozvod, kdybych tím ztratil přátele z manželčiny strany…
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA