Ilustrační foto: Pexels
Povinné zálohování PET lahví? Co si o tom myslíte vy? Na váš názor se ptáme v anketě pod článkem
1. 6. 2023Okolo plánu zavést v České republice povinné zálohování na PET lahve se rozpoutaly četné diskuze. Jaké jsou argumenty těch, kteří ho prosazují? A co se naopak nelíbí těm, kdo jsou proti?
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Elis Rentierka
1.6.2023 15:18
Ja tridim uplne vse a neni mi to zatezko. Zazila jsem ve Svedsku - take se vraceji i plechovky od napoju, a to uz dlouhou dobu.
Anna Potůčková
1.6.2023 14:54
Dotazník jsem také vyplnila a také se něco nového dověděla. Obaly třídíme dle požadavků naší obce. Nemáme se tříděním žádné problémy.
Antonín Nebuželský
1.6.2023 14:44
Jen pro pořádek. V Německu se zalohují i plechovky. Stejnou částkou.
Věra Ježková
1.6.2023 14:36
Dotazník jsem vyplnila. Vracet lahve mě nebaví. Radši si občas koupím pivo v plechovce, než abych šla s prázdnou lahví do obchodu. Kohoutková voda nenahradí všechny druhy „vody“, které lze koupit v obchodě. Obaly od potravin třídím.
Irena Mertová
1.6.2023 14:32
Anketu jsem vyplnila, během vyplňování jsem se dověděla i několik dalších věcí. Nesouhlasila jsem se zavedením zálohování, teď po pročtení anketních otázek se mé stanovisko jen utvrdilo. Že prostě stejně ty vrácené zálohované lahve nikdo po druhé nenaplní - nevím, jestli každý ví.
Lenka Kočandrlová
1.6.2023 12:56
Myslím,že by se měly brát zpět na zálohu i všelijaké sklenice od zeleniny,ovoce a pod. Kolikrát je mi to líto je vyhodit do kontejneru...Kdysi se dávalo do sběru kdeco,od lahví od oleje po kosti. Vykupovaly se skleničky od jogurtů,kompotů.... Dnes se dělá,že si tzv. můžeme všechno dovolit /zaplatit a se vším se plýtvá !
Antonín Nebuželský
1.6.2023 12:51
To jsou dvě věci. Myslím si, že vláda to celkově nedělá moc dobře. S tím koneckonců souvisí i tohle.
Stačí se podívat do Německa, kde to mají zmáklé. Na to ovšem u nás nemáme.
Za sebe můžu říct, že lahve koupené v Drážďanech skladuji a za těch šest korun vrátím.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA