Ilustrační foto: Pexels
Červnové důchody budou v průměru o 755 korun vyšší. Průměrný důchod vzroste na 20 210 korun
30. 5. 2023Penzisté se mohou těšit na další navýšení důchodů, a to díky mimořádné valorizaci, která navýší důchody v červnové splátce průměrně o 755 korun. Poprvé v historii se tak průměrný důchod v České republice přehoupne přes dvacetitisícovou hranici.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Alena Švancarová
1.6.2023 11:16
To je neustále dokola,důchody se zvýší.Včera jsem koupila svůj oblíbený olej,který v akci stával 28 kč.Dnes v akci stojí 40.A tak je to se vším.Víme všichni,tak jaképak polepšení.Pouze přidání ze zákona a i ten vláda tentokrát porušila.Tak jaképak copak.Nedá se to číst,je to stále dokola,jak se máme dobře,protože se nám,důchodcům,stále přidává.Obrázek vidíme všichni.
Eva Krausová
1.6.2023 10:13
Myslím, že nás moc seniorů není, co dosáhnou průměrného důchodu přes 20000Kč. Já ho mám o tisíce menší. Je to stejné jako s průměrnou mzdou, málokdo ji má. Přesto jsem ráda za každou korunu navíc při drahotě, která je. Ale hlavně jsem ráda, že jsem šla o necelé dva roky do předčasného důchodu. A i tak jsem šla o 6 let později do důchodu, než moje maminka...
Jiřina Jindrová
31.5.2023 18:07
"Červnové důchody budou o 1000 korun nižší proti původnímu rozhodnutí" by byl výstižnější a korektní titulek.
Helena Jelínková
31.5.2023 17:40
No já jsem podle nového výměru ani těch 20 000 nedosáhla.Přitom vše třikrát zdražilo.Tak nevím,jestli si z nás nedělají legraci.
Anna Potůčková
31.5.2023 11:23
Jsem ráda za každou přidanou korunu. Průměry jsou nám k ničemu, slouží jen pro jejich chvástání se jak si tu žijeme.
Vladimír Mrázek
31.5.2023 10:26
Průměrná výše... to je takové hezké číslo, co nám nic neřekne, že ano?
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA