
FOTO: Jana Kollinová
Zelená žabka aneb brouk v hlavě
18. 5. 2023„Poslední dobou mě honí mlsná,“ říkávala babička ve chvílích, kdy si pochutnávala na čerstvě upečeném ovocném koláči, bohatě posypaném sladkou máslovou žmolenkou nebo na zlatavých buchtách s jablkovými povidly.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Soňa Prachfeldová
22.5.2023 07:05
Také jsem něco zaslechla o označení výrobku žabkou, ale dnes už člověk neví jakými nesmyslům či smyslům věřit a hořkou čokoládu s oříšky či mandlemi mám také ráda.
Hana Šimková
19.5.2023 15:12
Jeden zvědavý člověk si nechal zjistit co výrobky se žabičkou obsahují a dozvěděl se, že obsahují sparkprotejn ,oxid grafenu, měď, a nějaký konzervanty na bázi herbicidů.
Libuše Křapová
18.5.2023 22:25
Mouční červy produkují méně skleníkových plynů než brojleři - hm, zajímalo by mne, kolik červů je zapotřebí na jednu porci oběda. Jeden brojler je k obědu pro celou rodinu. Kolik sklen. plynů vyrobí červi,aby se jich najedla ta samá rodina? Jano, to by měli vědci vyzkoumat, že jo :-) Možná by nám ty brojlery nakonec i schválili :-)
Jana Kollinová
18.5.2023 17:13
Hanko, to sem svým článkem nechtěla sdělit ani vyvolat nějaké negativní emoce. Pro labužníky jsou běžně k dostání křupaví červíci s příchutěmi kari, česneku. chilli nebo skořice, čokolády, medu. Stačí zadat do vyhledávače jedlý hmyz a z nabídek budou oči přecházet. Vzpomeň si na otce Školastika v podání F. Smolíka, jak v pohádce Hrátky s čertem zkušeným pohmatem kontroluje, která z kobylek zavěšených na šňůře je dostatečně vysušená. :-))
Anna Potůčková
18.5.2023 14:29
O významu zelené žabky jsem neměla ani ponětí. Schválně budu v prodejnách hledat takto označené sladkosti.
Zuzana Pivcová
18.5.2023 13:42
No, Jani, pěkná a moudrá úvaha. Ale ty zahraniční výzkumy a hlavně klimatická doporučení mi dost nesednou. Pro mě je to ve smyslu Ušetřit korunu a vydat na jiném milion.
Jana Kollinová
18.5.2023 11:38
Na všechno se lze dívat z té lepší stránky. Hmyz je součástí jídelníčku v Jižní Americe, na Blízkém východě a Austrálii a začíná pronikat i na trh v Evropě. Je jedním ze zdrojů potravy v boji proti hladomoru. Kdo ví co všechno a v čem jíme my. :-) S mírně pozdviženým obočím jsem si přečetla závěr jedné vědecké studie, že mouční červi produkují o 23 procent méně skleníkových plynů než brojleři. :-)
Jan Zelenka
18.5.2023 10:04
V dnešní době je velmi těžké rozlišit, jaké informace ohledně životního prostředí jsou ještě pozitivní a které ne. Uklidňuje mne ale vědomí, že v historii Evropy bylo několik dramatických klimatických ran, které zničily celé civilizace a přesto Evropa všechno přežila.
Snad přežijeme i Green Deal.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA