Kůň není žádné sportovní náčiní, říká Hedvika Hejhalová, chovatelka vzácného plemene falabella
Hedvika Hejhalová na velkém koni vpravo. FOTO: archiv stáje Przechwozd

Kůň není žádné sportovní náčiní, říká Hedvika Hejhalová, chovatelka vzácného plemene falabella

19. 5. 2023

Mají krásné hluboké oči, bujnou hřívu, čtyři kopyta a dlouhý ocas, který je vhodnou obranou proti hmyzu. Vypadají jako jejich velcí kolegové, ale v dospělosti dosahují výšky do 80 cm. Nejsou příliš silní, proto na nich nesmí jezdit ani děti. Zato jsou velmi přátelští.

domácí mazlíčci rozhovor
Hodnocení:
(5.1 b. / 8 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Marie Magdalena Klosová
Mám ráda koně. Dokonce jsem po 7 let kolem své "padesátky" vnímala svět z jejich hřbetu. Byl to zážitek. Plnila jsem si svůj dětský sen. Milovala jsem jejich teplo, velikost, radost i smysl pro legraci. Když jsem "koňský hřbet" opustila kvůli strachu z pádu, který ve mně díky věku převládl, dlouho se mi po nich stýskalo. Stále mají můj obdiv, stejně jako ti, kteří jim věnují svou lásku a čas. Děkuji, zase vím něco nového. mm
Naděžda Špásová
Koně nás provází od dětství našich dětí, jezdili jsme na ranč na dovolenou. Dceři tato láska zůstala, takže koně jsou součástí naší rodiny.
Michaela Daňková
Vždycky mne "dostane", jak paní Hažová dokáže najít témata, která jsou zajímavá, nová a s radostí si článek přečtu.¨ Kromě toho, že je to vždy nové a atraktivní téma, se mi líbí, že její články jdou vždy do hloubky, nezůstávají na povrchu. Děkuji za to a moc se těším na další vaše psaní:)
Martina Růžičková
Děkuji za zajímavý rozhovor. O tomto plemeni koní jsem téměř nic nevěděla.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Od 5. dubna se otevřely dveře pro návštěvníky hradů a zámků ve správě Národního památkového ústavu. Tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou právě státní hrady a zámky.

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

20%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

21%

Knihy

19%

Vitamíny

19%