FOTO: Jana Mesarčová
Nezlobme se na vlastní stárnutí, i když k nám mnohdy není laskavé
15. 5. 2023Nedávno jsem četla článek, v němž autorka tvrdí, že stáří je „potvora“. A že tu potvoru má ráda. Věřím. Nikomu totiž nepomůže nenávidět něco, co je tolik přirozené, neodvratitelné a pravdivé. Jednoduše – nemějme strach ze stárnutí a s odvahou mu nadělujme lásku.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Lenka Kočandrlová
15.5.2023 17:32
Co bych se zlobila sama na sebe....Však ono to nějak dopadne.I kdybych se přetrhla,tak bohužel neomládnu. Když je venku hnusně a šedivo,mokro,chladno,tak mám pocit,že vše stojí za ...Jakmile vysvitne sluníčko, mám lepší náladu,něco se mi chce dělat,šla bych až někam za obzor,vyplela zahradu,nebo zkrátka něco ! Na nepříjemnosti stáří se snažím zapomínat. Zatím to jde docela dobře.
Marie Měchurová
15.5.2023 17:23
Jsem už dvacet let v důchodu, a zatím si to užívám. Vím, že se to zhorší, takový je život. Budu bojovat a s úsměvem jde všechno líp.
Jitka Caklová
15.5.2023 17:20
Řekla bych že, víc jak kde jinde, platí zde přísloví, "Jak s čím kdo zachází, s tím také schází."
Jitka Caklová
15.5.2023 16:01
Nevím, proč bych měla věnovat pozornost něčemu, co se mi na mém těle nelíbí a cítit k tomu odpor, když jsem se k tomu vlastním přičiněním dopracovala. Dlouho jsem svému tělu ubližovala tím, že jsem mu nedopřávala pozornost. Naučila jsem se NEžít pro stárnutí, ale s láskou o své tělo pečovat. Ještě je stále čas ♥ :-)
Hana Rypáčková
15.5.2023 15:59
Toužíme po dětství a vracíme se k němu svou nemohoucností. Bohužel máme zkušenosti, jen někdo spíš nevědomost.
Zuzana Pivcová
15.5.2023 15:24
Ano, ráda se k takovým úvahám hlásím. Napřed se mi vědomí vlastního stárnutí nelíbilo, už jsem se nemohla radovat z toho, že mě nepouštějí v dopravních prostředcích sednout a můj věk odhadem poněkud snižují. Teď ale už to je má současnost, kterou přijímám a rozhodně neskrývám. Nebráním se zveřejnění svých současných a neupravovaných fotografií a uvedení věku. Myslím si, že jak já k stárnutí a stáří, tak ono ke mně.
Jana Šenbergerová
15.5.2023 14:46
Hezký článek zralé bytosti okořeněný špetkou moudrosti. Ve stáří nám tělo vrací, jakou jsme s ním měli práci. A protože mám i duši, vím, že ho jednou opustit musí. ?
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 19. týden
Tento týden si ve vědomostním kvízu budete moci otestovat své vědomosti z historie a zeměpisu.
AKTUÁLNÍ ANKETA