Pro náš velmi dospělý věk není řešením sedávat v koutě, říká třiasedmdesátiletá Marie Magdalena Klosová
Všechny fotografie z archivu Marie Magdaleny Klosové

Pro náš velmi dospělý věk není řešením sedávat v koutě, říká třiasedmdesátiletá Marie Magdalena Klosová

1. 5. 2023

V jedenašedesáti letech ovdověla poté, co manžel podlehl následkům těžkého zranění na lyžích. O svých stavech duše po smrti milovaného muže a pak po čase o naději a nové lásce velmi otevřeně vypráví bývalá profesorka francouzštiny Marie Magdalena Klosová.

aktivní senioři ovdovění rozhovor
Autor: Jan Raška
Hodnocení:
(4.9 b. / 34 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Hana Štěpánková
Seznamovat se, navíc pomocí Seznamky, ve věku 60+? Ach jo... Navíc po iovdovění, po dlouholetém manželství hledat náhradu. To mi hlava nebere.
Marie Magdalena Klosová
Milí, dojímají mě vaše postoje a přání. Jsem vám za ně vděčna. Vám všem moc děkuji a cením si také velmi podpory jediného muže zde. mm
Taťana Veselá
Paní Marie Magdaleno, oceňuji Vaši otevřenost a upřímnost! Moc Vám fandím a přeji lásku, štěstí, zdraví, úspěchy a vše co si přejete, ale to bvy máte, protože odvážnému štěstí přeje ;-)
Dušan Brabec
Zatím zde diskutují samé ženy, tak se pokusím mezi ně vmezeřit. Totiž příběh MMK jsem zažil a zažívám také, ale jako vdovec v opačném gardu. Možná by se zdálo, že vdovci se hledá nová přítelkyně snadněji než vdově, ale ve věku nad 60 či 70 let to opravdu není snadné. Ale pokud to člověk nevzdá, existuje nenulová pravděpodobnost, že to nakonec vyjde a najdou se době kompatibilní partneři na zbytek života. Paní MMK gratuluji.
Antonie Walterová
Úžasný příběh, obdivuhodný životní postoj. Dalších komentářů se zdržím, mám totiž prosbu. Pokud je paní Klosová "tou" paní profesorkou, která v 70. letech začínala svou kariéru na bohumínském gymnáziu zastupujíc naši třídní profesorku na mateřské dovolené, moc ráda bych s ní navázala kontakt. Paní Marie, prosím, ozvěte se na e-mail anwal@seznam .cz. Už tehdy jste na mne udělala silný dojem a ovlivnila moji budoucnost, později jsem si na Vás nejednou vzpomněla a teď jsem šťastnou náhodou narazila na článek o Vás. Více mimo tuto platformu.
Danka Rotyková
Šťastná paní M M, přeji ji ještě mnoho krásných zážitků s nynějším manželem. Mohla bych závidět, ale je to zbytečné, jsem jiná, těžko bych dokázala přijmout jiného muže. Je zvláštní, že moje mladší kamarádka je již cca 20 let sama, je mým opakem, ale odvahu riskovat ve vztazích máme stejnou.
Hana Lancová
Moc krásný a upřímný rozhovor. Díky za něj, milá M. M.
Hana Rypáčková
Jasně. Milující zesnulý manžel je jistě rád ( byl by) , že je ho drahá žije i za něj.
Marie Magdalena Klosová
Souhlasím, každý to má jinak. Jitce a ostatním děkuji za přátelskou podporu. Paní Kašíkovou ubezpečuji, že alfa a omega mého života nejsou jen muži a její představa, že jsem "vrhla " veškerou svou energii na hledání nové polovičky, je docela naivní. V takové "zlomové" chvíli se potřebujete spíše odrazit ode dna , energii zoufale hledáte. Netvrdím, že každý ji najde v novém partnerovi, mně se to, naštěstí , podařilo. To neznamená, že jsem lehkovážně vyměnila jednoho za druhého. Mám je ve svém srdci oba. A navždycky. mm
Hana Kašíková
Náhoda samozřejmě existuje. A ženy, které po smrti manžela nehledají jiného, nejsou žádné chudinky, které sedí v koutě. A už vůbec to neznamená, že "nedají životu příležitost". Jen ty příležitosti vidí jinde než ve "shánění chlapa" .

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden

Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

20%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

21%

Knihy

20%

Vitamíny

20%