Pro náš velmi dospělý věk není řešením sedávat v koutě, říká třiasedmdesátiletá Marie Magdalena Klosová
Všechny fotografie z archivu Marie Magdaleny Klosové

Pro náš velmi dospělý věk není řešením sedávat v koutě, říká třiasedmdesátiletá Marie Magdalena Klosová

1. 5. 2023

V jedenašedesáti letech ovdověla poté, co manžel podlehl následkům těžkého zranění na lyžích. O svých stavech duše po smrti milovaného muže a pak po čase o naději a nové lásce velmi otevřeně vypráví bývalá profesorka francouzštiny Marie Magdalena Klosová.

aktivní senioři ovdovění rozhovor
Autor: Jan Raška
Hodnocení:
(4.9 b. / 34 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Lenka Kočandrlová
Každý to má jinak,já tedy bych už nějakého mužského nehledala,kdyby mi manžel zemřel. Jedině,že bych zcela náhodou někoho potkala,ale plánovitě bych už se seznamovat nechtěla.
Jitka Caklová
Náhoda neexistuje, je to křížový bod dvou nutností. Stejně tak tak není náhoda, že Máří M nemusela sedět v koutě u počítače a na seznamce Oldřicha dlouho hledat. Životu se má dát příležitost.
Hana Kašíková
Vámi popisované příběhy jsou takové ty hezké náhody, které se stanou a je to fajn. Ale sednout k počítači a hledat na seznamce, to je trochu jiná věc.
Jitka Caklová
Proč ne, "odchod" jako odchod, vše je řízeno s hora. První manžel odešel za jinou, když mi bylo 50. a v den rozvodu jsem si na kole dojela uzavřít životní pojistku k "pojišťovákovi". Od té doby jsme spolu 24 let a 22 let manželé. Nebo kamarádka když ovdověla, manžel ji "odešel" od natírání oken, tak si sehnala řemeslníka, aby práci dodělal. Žili spolu 25 let, dokud "neodešel" i on.
Hana Kašíková
mě zaujalo, že manžel zemřel před 13lety a paní má 12 let nového přítele. :) Nějak si to vůbec nedovedu představit, vrhnout hned všechnu energii na hledání nové polovičky. A ani si nemyslím, že ženy, které jsou bez partnera "sedávají v koutě". Ony jen prostě můžou mít jiné zájmy a jejich život se netočí kolem chlapa. Nic proti, je dobře, že je každý jiný.
Jitka Caklová
Dík za prima rozhovor, jen podotýkám, že ani ve velmi nedospělém věku není řešením sedávat v koutě.
Eva Kopecká
Je štěstí, když se v životě potkají dva, kteří se navzájem nejen potřebují, ale umějí se sžít natolik, že si navzájem ten společný čas obohatí. Někomu se nepoštěstí za celý život najít toho takzvané pravého. Je obrovská klika, když se to povede po ztrátě partnera. Přece jenom, čím jsme starší, tím jsme pohodlnější a méně ochotní ke kompromisům. Děkuji za ten lidský příběh a přeji vše dobré.
Marie Faldynová
Potěšilo mne, že je vám spolu dobře. Ať vám to ještě dlouho vydrží!
Ilona Marešová
Krásný příběh. Také jsem ovdověla, jen mi bylo o rok víc. Ty samé pocity, vykřičet ten smutek. Nechtěla jsem po částečném smíření zůstat sama, ale velmi jsem se obávala zklamání. Čtvrtý rok jsem si udělala profil na seznamce, dříve jsem nebyla schopna. Ale byla jsem zklamána, jak muži přistupují k seznámení. Po více jak roce si mne "našel" ON. Psal moc hezky, po pár týdnech osobní seznámení a ten samý den celodenní výlet. Od té doby už to jsou dva roky, je to nejen fajn, ale ještě krásnější. Bydlíme každý ve svém, ale vidíme se v týdnu a celý víkend. Málem jsme se nesetkali. Důležitým momentem bylo, že v den, kdy jsem našla jeho vzkaz, jsem byla rozhodnuta profil zrušit. Tak velké bylo zklamání. On profil už jednou zrušil, ale později si udělal opět znovu. Jenže ten jeho první vzkaz byl natolik odlišný od jiných, že jsem ještě počkala. Za pár dnů jsme seznamku zrušili oba, už jsme ji nepotřebovali. Moc nás baví cestování a společné dovolené, posezení v kavárně, procházky, výlety. Vracíme se na místo, kam jsme jeli poprvé. Paní Marii Magdaleně a jejímu partnerovi přeji hodně zdraví, lásky a štěstí.
Dana Puchalská
Honzo. Děkuju za krásný rozhovor. A paní M.M. Klosové přeju krásné a pohodové dny nejen u moře.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Od 5. dubna se otevřely dveře pro návštěvníky hradů a zámků ve správě Národního památkového ústavu. Tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou právě státní hrady a zámky.

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

20%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

21%

Knihy

19%

Vitamíny

20%