Zpravodaj Českého rozhlasu Štěpán Macháček. FOTO: Karel Bělohlavý
Čeští senioři objevili kouzlo Egypta, pořizují si tam na penzi nemovitosti
24. 4. 2023Slunce, moře, pohoda a levné potraviny i léky. To jsou hlavní důvody, proč se čeští senioři stěhují na větší část roku do Egypta. "Nejoblíběnější destinací je Hurgháda, předevšíím díky dobrému dopravnímu spojení," potvrzuje zpravodaj Českého rozhlasu Štěpán Macháček.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Elena Valeriánová
24.4.2023 16:00
Tak do Egypta mě opravdu nic neláká. Ráda jsem cestovala, ale Egypt mi byl cizí. A chtěla bych opravdu vědět, kolik seniorů si tam ty nemovitosti koupilo. Kdybych na to měla, tak bych si pořídila nemovitost někde v Itálii nebo ve Francii. V arabském světě nikdy, je mi cizí jejich kultura i mentalita.
Jana Šenbergerová
24.4.2023 15:37
V Egyptě jsem v tomto životě a zřejmě ani minulém nikdy nebyla, protože mě tam vůbec nic neláká. Ale až po tom zatoužím, jednoduše se tam narodím. Všem, kterým se tam líbí, přeji, ať je jim tam tak dobře, jako mně tady.
Anna Potůčková
24.4.2023 15:32
Pár jich může být, ale mnozí si nemůžou pořídit nemovitost ve vlastní zemi natož pak v Egyptě.
Slávka Kobylková
24.4.2023 15:26
Lidi neví, na čem jim pedel sedí, jen si jeďte, ale krásu české krajiny nikde nenajdete. Do špinavého Egypta nikdy.
Marie Ženatová
24.4.2023 15:08
V Egyptě jsem byla jen jednou s nejstarší vnučkou a velmi se nám tam líbilo*
Dana Hošková
24.4.2023 13:04
Hmm. Kolik je asi těch českých seniorů, co si tam pořizují nemovitosti?
Jarmila Komberec Jakubcová
24.4.2023 12:02
V Egyptě jsem byla několikrát - v různých částech a rezortech. Asi nejvíce se mi líbilo v Hurghádě, ale žít bych tam nechtěla. Zvažovali jsme s manželem žít na Gran Canarii přes zimu a v létě pak apartmán pronajímat. Bohužel v r.2006 manžel skonal.
Hana Antošová
24.4.2023 10:57
Zajímavý článek. Do Egypta jezdíme na dovolenou moc rádi, líbí se nám tam.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 19. týden
Tento týden si ve vědomostním kvízu budete moci otestovat své vědomosti z historie a zeměpisu.
AKTUÁLNÍ ANKETA