Čeští senioři objevili kouzlo Egypta, pořizují si tam na penzi nemovitosti
Zpravodaj Českého rozhlasu Štěpán Macháček. FOTO: Karel Bělohlavý

Čeští senioři objevili kouzlo Egypta, pořizují si tam na penzi nemovitosti

24. 4. 2023

Slunce, moře, pohoda a levné potraviny i léky. To jsou hlavní důvody, proč se čeští senioři stěhují na větší část roku do Egypta. "Nejoblíběnější destinací je Hurgháda, předevšíím díky dobrému dopravnímu spojení," potvrzuje zpravodaj Českého rozhlasu Štěpán Macháček.

aktivní senioři cestování Egypt
Hodnocení:
(4.5 b. / 11 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Elena Valeriánová
Tak do Egypta mě opravdu nic neláká. Ráda jsem cestovala, ale Egypt mi byl cizí. A chtěla bych opravdu vědět, kolik seniorů si tam ty nemovitosti koupilo. Kdybych na to měla, tak bych si pořídila nemovitost někde v Itálii nebo ve Francii. V arabském světě nikdy, je mi cizí jejich kultura i mentalita.
Jana Šenbergerová
V Egyptě jsem v tomto životě a zřejmě ani minulém nikdy nebyla, protože mě tam vůbec nic neláká. Ale až po tom zatoužím, jednoduše se tam narodím. Všem, kterým se tam líbí, přeji, ať je jim tam tak dobře, jako mně tady.
Anna Potůčková
Pár jich může být, ale mnozí si nemůžou pořídit nemovitost ve vlastní zemi natož pak v Egyptě.
Slávka Kobylková
Lidi neví, na čem jim pedel sedí, jen si jeďte, ale krásu české krajiny nikde nenajdete. Do špinavého Egypta nikdy.
Marie Ženatová
V Egyptě jsem byla jen jednou s nejstarší vnučkou a velmi se nám tam líbilo*
Dana Hošková
Hmm. Kolik je asi těch českých seniorů, co si tam pořizují nemovitosti?
Jiří Dostal
:-) :-) Všude se cítím jako doma, i když mě odevšad vyhazují :-) :-)
Jarmila Komberec Jakubcová
V Egyptě jsem byla několikrát - v různých částech a rezortech. Asi nejvíce se mi líbilo v Hurghádě, ale žít bych tam nechtěla. Zvažovali jsme s manželem žít na Gran Canarii přes zimu a v létě pak apartmán pronajímat. Bohužel v r.2006 manžel skonal.
Hana Antošová
Zajímavý článek. Do Egypta jezdíme na dovolenou moc rádi, líbí se nám tam.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 19. týden

Tento týden si ve vědomostním kvízu budete moci otestovat své vědomosti z historie a zeměpisu.

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

21%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

21%

Knihy

19%

Vitamíny

19%