Nové věci jsou pro mě výzvy, jejich zdolávání mě prostě baví, říká sedmdesátiletá Vladislava Dejmková
Aktivní seniorka Vladislava Dejmková. FOTO: archiv V. Dejmkové

Nové věci jsou pro mě výzvy, jejich zdolávání mě prostě baví, říká sedmdesátiletá Vladislava Dejmková

21. 4. 2023

Ani po dosažení důchodového věku nepřestala chodit do práce. Jen si před šesti lety zkrátila úvazek, aby měla více času na vnoučata a koníčky. A těch je tolik, že by je nestíhal člověk mladší o čtyřicet let. Má svůj vlastní web, píše povídky, chodí na kurzy angličtiny, zahradničí, fotografuje.

aktivní senioři rozhovor
Autor: Jan Raška
Hodnocení:
(5.1 b. / 50 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Marie Měchurová
I já jsem si se zájmem přečetla zajímavý rozhovor. Přeji Vlaďce hodně tvůrčího elánu a nápadů. Taky hodně zdraví a rodinné pohody.
Zuzana Pivcová
Jsem ráda, že je tu tenhle rozhovor. Vlaďka je všestranně schopná žena, hlavně po technické stránce, kde já nezaberu. A navíc je z Jilemnice, kde jsem se narodila (ale jen proto, že v Lomnici nad Popelkou ještě nebyla nemocnice :-D¨).
Jitka Hašková
Moc zajímavý rozhovor, díky.
Antonín Nebuželský
Jen pro odlehčení. Byli jsme s manželkou na poště, pro něco, co nepřišlo, nevím už, paní nám řekla :"hlavně, když že se máte rádi". Odpověděl jsem jí :"ale já se mám rád", víceméně v legraci. No paní se zarazila a řekla "no dovolte, tak jsem to nemyslela". Asi ji nedošlo, že "mít rád sebe, je až v první řadě", řečeno s klasikem. :-)
Jarmila Komberec Jakubcová
Paní Vlaďko ráda jsem si přečetla Vaše vyprávění. Také mám okolo sebe podobně pozitivně naladěné přátelé. Objevila jsem kouzlo Wikipedie a až letos skončím s prací budu se této tématice věnovat. Přeji Vám hodně zdraví a pohody.
Oldřich Čepelka
Teda hodně dlouhý rozhovor, musel jsem použít rychločtení, které ale nevynechává důležité věci. Krásné stáří, takové bych přál všem. Bez zloby, brečení, ustavičné nespokojenosti. Žádné "nojo, ale..." a následuje výčet neštěstí, zrádců, nemocí atd. To nikomu nepomůže ke spokojenemu životu. Když končím přednášku pro seniory, tak někdy říkám: "10 z 10 odborníků radí: mít se rád, nefňukat, hýbat se a zůstat aktivní." A je vidět, že lidé tomu netleskají jen z povinnosti, ale protože to odpovídá jejich vlastnímu životu.
Libuše Křapová
Vlaďko, jste všestranná osobnost :-) Ráda čtu vaše články a povídky o Martě. Díky :-)
Anna Potůčková
Rozhovor dosti obsáhlý a zcela positivní. Vladce přeji hodně zdraví, elánu a pohody aby všechny své všestranné aktivity mohla i nadále dělat. Mnohdy však člověk míní a pán Bůh mění.
Alena Švancarová
Děkuji,hezký rozhovor,ráda jsem Vladku poznala.
Antonín Nebuželský
Fandím a díky za články. Zrovna ten k vlaku :-)

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden

Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

21%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

21%

Knihy

19%

Vitamíny

19%