Stáří je potvora zrádná
FOTO: Hana Šimková

Stáří je potvora zrádná

13. 4. 2023

Nemůžu, i kdybych chtěla, stáří nazývat lépe. Ono si totiž s námi hraje. Je pravda, že člověk začíná stárnout od narození, ale začíná to tvrdě pociťovat daleko později. Stáří si z lidí opravdu střílí.

glosa stárnutí
Hodnocení:
(5 b. / 33 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Giovanna Otta
Nojo, ale...mám-li navázat na pátou větu druhého odstavce...zdravotní problém obvykle nezmizí, když si ho přestaneme všímat. Spíš naopak. Teď si vzpomínám na rozhovor dvou učitelek u sousedního stolu ?, bavily se o tom, že jedna z jejich studentek je těhotná, a když byla tázána, proč se s tím nesvěřila včas, odpověděla, že si myslela, že když si toho nebude všímat, tak to přejde.
Hana Šimková
Paní Lenko, přece říkám, že stáří je potvora zrádná a z každým si dělá co chce, ale musíme to do toho konce vydržet.
Lenka Tůmová
Sice netrpím panikou z šedých vlasů nebo vrásek, které mne zdobí :-), ale stejně bych na rozdíl na od předchozích uživatelů měla ráda třeba padesát let. Vůbec si netroufám říci, že stáří je krásné a pohodové, maminka mého muže hluchoslepá a měli jsme jí doma několik let s Alzheimerovou chorobou, věřte, že je to řehole. Jsem pět let v důchodu, nyní pečuji o dva seniory a více sil bych uvítala.
Marie Pudichová
Oprava: "Bože, dej mi sílu, abych změnila, co se změnit dá. Trpělivost, abych neměnila, co se změnit nedá a moudrost, abych jedno od druhého rozeznala..."(Christoph Friedrich Oetinger)
Marie Pudichová
Velmi pěkné, především ty poslední tři odstavce. Každá etapa života sebou nese určité problémy , ale i radosti. Někdy musíme, vydržet, někdy bojovat, "Bože, dej mi sílu, abych změnila, co se změnit dá. Trpělivost, abych změnila, co se změnit nedá a moudrost, abych jedno od druhého rozeznala..."(Christoph Friedrich Oetinger)
Dana Puchalská
Hani, děkuju za pěknou úvahu.
Olga Tomanicová
Také se stářím spolupracuji a vlastně je mám i ráda.
Jana Šenbergerová
Omlouvám se za zmatečné psaní, ale operovaná ruka se špatně ovládá. Ztotožňuji se s komentářem Jitky C.
Jana Šenbergerová
Pěkný článek i diskuse. Ztotožňují se s
Jana Jindra
Hezké a pravdivé. Škoda, že některé nemoci nesouvisí se stářím. Ale stále je pravdivý bod první :⁠-⁠), ráno vstát a žít.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden

Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

21%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

21%

Knihy

19%

Vitamíny

20%