Ilustrační foto: Pixabay
Malá kurzivka na Jana Skácela
9. 4. 2023
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Jan Zelenka
12.4.2023 18:34
Děvčata, děkuji vám za vaše názory. Skácel pro mne zůstává stále inspiračním zdrojem, i když už toho moc asi nenapíši. Mám takový blbý dojem, že jsem své možnosti už vyčerpal.
Zuzana Pivcová
12.4.2023 14:02
Na střední škole jsme Janu Skácelovi mnoho pozornosti nevěnovali, i když jsem maturovala těsně před "Pražským jarem" a naše češtinářka byla dost progresivní, takže jsme měli třeba i (poměrně těžkého k pochopení) Vladimíra Holana. Kromě "Metliček" jsem vlastně neznala nic.
Martina Růžičková
12.4.2023 13:22
Nedávno jsem měla z knihovny půjčeného "Jedenáctého bílého koně", bylo to moc fajnové čtení. Do té doby jsem znala jen některé Skácelovy verše. Třináctého koně si musím také půjčit.
Eva Mužíková
11.4.2023 18:57
Honzo díky, jsem sice tak trochu literární střevo, ale ráda si Tvé články týkající se čehokoliv a kohokoliv přečtu.
Anna Potůčková
10.4.2023 19:19
Modlitbu za vodu mám také moc oblíbenou písen od Hradištanu. Těch jeho básní je zhudebněno více. Dle mého básník Jan Skácel je mezi čtenáři hodně oblíbený.
Hana Rypáčková
10.4.2023 13:02
Mluvíš mi Jene z duše. Jeho vztah k přírodě v básních je balzám..Lze obdivovat a být svůj.
Věra Ježková
10.4.2023 08:11
Jendo, Jan Skácel psal moc hezky. A ty píšeš taky, jako Zelenka. Jsi svůj. :-)
Daniela Řeřichová
10.4.2023 06:53
Děkuji za kurzivku. Jak jsem zde již psala, Jan Skácel je básník mého srdce, básník ticha a pokory. Znala jsem ho osobně jako šéfredaktora kulturní revue Host do domu, která byla v roce 1969 zakázána. Působil pak v exilu, v samizdatu i v divadle. V roce 1989 obdržel mj. Petrarkovu cenu. Brno věnovalo svému básníkovi plastiky, na kašně jsou jeho verše. Inspiroval umělce k reflexi v jiných tvůrčích formách – miluji jeho Modlitbu za vodu v interpretaci Hradišťanu.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden
Od 5. dubna se otevřely dveře pro návštěvníky hradů a zámků ve správě Národního památkového ústavu. Tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou právě státní hrady a zámky.
AKTUÁLNÍ ANKETA