Ilustrační foto: Pexels
Babi, tohle nesmíš. Děti vychovávají rodiče a prarodiče. Úlet nebo trend?
6. 4. 2023Radí, kritizují, vnucují své názory. Tak se čím dál častěji chovají děti a mladí lidé k dospělým. A ti si to nechávají líbit. To, že staří poučují mladé, je jev z minulosti, nyní je tomu přesně naopak.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Magda Škodová
13.5.2023 20:44
Greta Thunbergerová - obyčejná holka... autistka, kterou si rodiče vycvičili jako opičku v cirkusu, aby jim vydělávala na lidské blbosti. Jsem ráda, přestože mé děti taky občas vyvinou poučovací snahy, že něco takového, jako je to ubohé stvoření, nemám doma ani v blízkém okolí. Nejlepší je radit rodičům a prarodičům za jejich peníze, byt a stravu...
Markéta Procházková
28.4.2023 22:15
Jasně v digitálním světě,máme prarodiče a někdy i rodiče co učit, a je fajn pocit, když jim můžu něco předat, s něčím pomoci. Ale dnešní kult dítěte je pro mě přehnaný (viz Greta, která nás sice poučuje o ekologii, ale o tom jak moc byla její cesta na summit ekologická a ekonomická, se dá pochybovat). To, co mi předala starší generace,je základ pro běžný život, který má do různých prezentaci v digitálním světě velmi daleko, naučili mě, že svět se netočì jen kolem mě, že je nutne dělat kompromisy, snažit se žít tak, abych se za sebe nemusela stydět.Predali mi zkušenosti z války i s komunisty, ukázali mi, že svět není černobílý. A všechno tohle jen proto, že měli zkušenosti, které mě v tu dobu chyběli. Dneska kdekdo demonstruje za lepší planetu, nejradikálnější jsou ti, co jsou plně závislý na financích rodičů, kteří pro samé vylepšení světa nemají čas pracovat a postarat se sami o sebe. Tohle za mě nejsou lidé, kteří by mě měli jakoliv poučovat, čest výjimkám. PS: mám pocit, že moje babička v jejich věku žila podstatně ekologičtěji, než si dokážou vůbec představit.
Jana Šenbergerová
10.4.2023 11:57
Obohatit se můžeme jen vzájemně. Když někdo jen vysílá, ale nepřijímá, sám se vyřadí.
Lenka Tůmová
8.4.2023 17:51
Již nějakou dobu si čtu články a diskuze na i60, ale teprve dnes mě příspěvek paní Špásové z 6.4. vyprovokoval k registraci. Uvádí: "Jen bych chtěla ještě podotknout, že íčkařky, které nejsou schopné dát povinné informace na svůj profil by se tu vůbec neměly angažovat. A ještě něco, že pokud by mi některé z dětí řeklo, že něco nesmím, tak by to udělalo jen jednou." Takže dětem není dovoleno nic říci, ale přispěvatelka si osobuje právo vyloučit ty, kteří nejsou obratní s počítači, z diskuze. Připomíná mi to jiné diskuze, kde jsou ostrakizováni účastníci s příspěvky, které mají hlavu a patu jenom proto, že napsali špatně nějaké slovo.
Jana Jindra
7.4.2023 20:05
https://irozhl.as/kJN
Před několika dny jsem si ze zájmu dělala test na této adrese, kde se určovalo zda fotografii vytvořil fotograf nebo umělá inteligence. Možná to s tématem až tak nesouvisí, ale ukazuje velké možnosti dezinformace.
Jsem ročník 1957 a synovi ráda přiznám že už neco nevím nebo neumím. O tom je život. Všichni jsme jen chybující lidé, kteří byli vychování v určitém prostředí, kde platily nějaké hodnoty.
Marie Faldynová
7.4.2023 18:59
Představa, že bych tátovi vysvětlovala, co má jíst a co ne, mne pobavila. Podle mne chybí úcta k druhému. Postoj "ty hloupý budeš poslouchat mě chytrého" vede jen ke sporům.
Libuše Křapová
7.4.2023 17:36
Děvčata, klikněte na své jméno v pravém rohu obrazovky. Otevře se vám váš profil, můžete dopsat, co chcete :-)
Lenka Kočandrlová
7.4.2023 17:05
Taky se podivuji,jaký že to profil ? Prosím o vysvětlení kompetentní osobou ! ----- Co se týče těch mladých a jejich pravd - stačí si vzpomenout jen tak namátkou na čínskou kulturní revoluci,šílenosti v Kambodži, u nás rychle ukončený experiment Mladí vedou Brno, a jistě je toho ještě více k připomenutí. Mentálně postižená osoba Gréta je jen produkt šikovných médií a reklamy - a internetu.Pochybuji,že by u nás např. podobná nic neumící,ničemu nerozumící osoba by se takhle vyšplhala až do nejvyšších sfér,místo aby se vzdělávala, poznávala a samostatně přemýšlela.
Karel Neubauer
7.4.2023 15:17
Moje dítě ví, že když nebude jíst maso je to jeho věc. Ale jednou by řeklo táto nejez maso a mělo by problém se najíst i ovesné kaše ?
Olga Škopánová
7.4.2023 07:54
Dezinformacím může uvěřit jak mladý tak starý důležité je vybírat si nezávislá media, ověřovat si zprávu z více zdrojů a zapojit logiku.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden
Od 5. dubna se otevřely dveře pro návštěvníky hradů a zámků ve správě Národního památkového ústavu. Tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou právě státní hrady a zámky.
AKTUÁLNÍ ANKETA