Zámek Amboise. FOTO: Ingimage. Všechny ostatní snímky: M.M. Klosová
Místo mého srdce: Posedlost Francií
30. 3. 2023Mám podezření, že jsem některý ze svých minulých životů prožila ve Francii. Možná i vícero životů. Jinak je jen málo reálných příčin, proč mě to pořád a stále táhne jen tam. A kdyby jen do jednoho místa...
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Marie Magdalena Klosová
30.3.2023 17:11
Jsem tady, přátelé. Nikdy jsem nezapomněla a ani se neodcizila. Asi to tak mělo být.
Ráda se budu dělit o své zážitky, budou-li i Múzy psaní na mé straně. Francie si zaslouží pokračování, tak doufám, že se mi to podaří.
Vám všem děkuji za pěkná slova. P.S. Nevím ,proč se fotky nezobrazují, jak mají. Nic jsem jim neudělala:) vaše mm
Marie Měchurová
30.3.2023 14:58
Kdo jednou Francii navštívil, tomu zůstane navždy v srdci. Procestovali jsme Bretaň, Provence a byli jsme i v Paříži. Nádherná krajina, památky a moře. Hezky jste mi ji připomněla.
Soňa Prachfeldová
30.3.2023 14:56
Milá MM vítám tě vřele po dlouhé době, kdy ses odmlčela. Věřím, že se ti dařilo a daří dobře. Moc krásně jsi tvoji oblíbenou Francii její část popsala. Přiznám, že bych si hned dala hlt francouzského šampáňa, jak působivě jsi ho vylíčila. A přeji ti krásné jaro!
Naděžda Špásová
30.3.2023 14:19
Ano, Francie je velká, byla jsem tam dvakrát a to na jihu. Pokud bych se rozhodla pro Francii tak jedině jih a Provence, miluji levanduli. Jejich zámky jsou krásné a zahrady taky. Paříž mě nijak neláká, ale tobě, MM, přeji krásné zážitky v této krásné zemi.
Jana Kollinová
30.3.2023 14:07
S potěšením jsem Vás uvítala jako virtuálního průvodce zajímavostmi historické Francie. Zajímavé vyprávění uvedené bouchnutím láhve šampaňského a končící Apokalypsou. Napadá mě, že je v tom určitá symbolika, ale to bude jen má přebujelá fantazie. Při čtení jsem si vybavovala některé dobové filmy o významných francouzských osobnostech, která mám ráda a kdykoliv mám možnost, tak je zhlédnu. Děkuji.
Daniela Řeřichová
30.3.2023 13:53
Moc hezké vyznání. Francie má co nabídnout každému. S mužem jsme se rádi vraceli do Avignonu a Paříže, jejíž kouzlo objevila nyní dcera. P.S. Nevím, proč se mi část fotografií nezobrazuje správně.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 16. týden
Asi nebudete překvapeni, když tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou "Velikonoční zvyky a tradice."
AKTUÁLNÍ ANKETA