Všechny fotografie: Alena Velková
Bobina aneb Ten pes mi nesmí do obýváku
30. 3. 2023Tříměsíční Bobinu mi přivezl syn od svých kamarádů před čtrnácti dny. Byla to rychlá akce, její paničku nečekaně odvezli do nemocnice a štěně nebylo kam dát, takže skončila, naštěstí nebo na neštěstí, v mé dočasné péči. Nevím, co je správně. Bobina je totiž silně návyková.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Alena Velková
30.3.2023 16:15
Opravdu bych si jí nejraději nechala, ale po Velikonocích si pro ní prý majitelé přijedou. Bude mi to určitě líto, ale nechat si jí nemůžu...bude opravdu moc velká a navíc mi postonávají rodiče...
Miluse Neradova
30.3.2023 16:07
No vy jste správná rodina❤️. Malé dítě a pejsky???. Evidentně toho obříka milujete jak o něm hezký pišete. Bobteilovi asi nelze odolat?.
Miloslava Richterová
30.3.2023 15:57
Pěkná smečka jste, díky :-) u nás podobně, jak u p. Zuzky, jen říkám, že vlastně bydlíme v psí boudě :-)
Naděžda Špásová
30.3.2023 14:31
Aleno, to nemá chybu, Bobina je moc pěkná. Od dětství se kolem mne motali pejsci a je to dodnes, ovšem upřednostňuji menší plemeno a to je čivava, ale jsem jako ta řidička tramvaje, taky musím, ale nejdřív se vždycky zeptám a pak pohladím a hlavně vyfotím. :-)
Anna Potůčková
30.3.2023 14:18
Moc děkuji za skvělý milý a laskavý článek. Bobina na první pohled vypadá jak jeden z mých třech bolonáčků. Naši pejsci můžou všude, mnozí říkají že jsme je polidštili :-). Prý jim chybí jen umění stolovat a v packách držet příbor. Bobinu bych si také hned pomuchlala, tak to prosím udělejte za mě!
Zuzana Pivcová
30.3.2023 12:53
Vyprávění mě moc potěšilo. U nás platí, že bydlíme u koček. Bylo to tak vždy, že když nás opustila kočka, která nás měla hodně "ochočené", říkaly jsme u toho příštího: Ale tomu už to nedovolíme, toho nebudeme polidšťovat atd. A bylo to zase tak, ba více. Vím, že u mnoha lidí je to podobné. A jiní to odsuzují. Zkrátka to tak je.
Marie Měchurová
30.3.2023 12:14
Je to už dávno. K padesátinám jsem dostala našeho prvního a posledního pejska Bakulu. Měl svoje křeslo v pokoji u dcery. V obýváku se s námi díval na TV. Do ložnice nesměl. Zlí jazykové tvrdili, že po mojí péči už to ani pes nebyl. Pořád vzpomínám. Děkuju za milý článek.
Libuše Křapová
30.3.2023 12:09
Znám také, pejsci si nás dokáží ochočit. Kdysi dávno jsme měli boxery. Měli určeno, do kterých místností smí a tolerovali to. Až na Vánoce. Nevím, jak to poznali, ale na Štědrý den prostě vtrhli do obýváku, uvelebili se na koberci u gauče a odmítali se hnout. Po Vánocích opět vyklidili pozice. A to s námi nežili současně, ale po úmrt íprvního jsme si teprve pořídili druhého. Jednou jsme na Sivestra odjížděli, a řešili otázku, kam se psem Barouškem. Dcera měla na Sivestra být v rodině svého přítele, a tak domluvila, že pes bude u nich v předsíni. Paní si vymínila, že opravdu jen dvě noci a nepůjde dál do bytu. Po návratu domů nám dcera referovala - Baroušek byl v předsíni asi hodinu. Pak někdo zapoměl zavřít dveře, pes se vloudal do kuchyně a usedl paní k nohám. Právě u linky chystala chlebíčky. Pes seděl bez hnutí, jen očima sledoval, co paní zrovna držela v ruce. Prý to vydržela asi jen pět minut. Pak psa pomazlila, dostal dobrotku a od té chvíle směl kamkoliv. Kdo zná oči psa boxera, jistě rozumí :-)
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA