Ilustrační foto: Pixabay
GLOSA: Nepustím si stáří k tělu, ještě ne!
29. 3. 2023Při prohlížení katalogu s módními trendy jaro-léto letošního roku jsem si uvědomila, že potřetí prohlížím model ne právě levných šatů. Zbytečně vyhozené peníze, ani bych je neunosila a pro můj věk (78) se nehodí, pomyslela jsem si a s povzdechem časopis odložila.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Jana Kollinová
19.12.2023 11:13
Paní Dagmaro, děkuji a přeji Vám jen tu stranu zrcadla, která zobrazuje duši a kouzlo oslovení "babi".
Dagmar Zwyrtková
18.12.2023 22:27
Tak tohle je úžasný text, skvěle jste to popsala, všechny ty odstíny života... Děkuji.
Marie Kovářová
23.7.2023 12:49
Když mou maminku před lety oslovila sestra "babi", maminka jí odvětila: "Vy jste moje vnučka? Že vás neznám." Nedávno jsem byl v nemocnici i já, ale babi se už teď neříká. Kdyby ano, vzala bych si příklad z maminky.
Lenka Tůmová
8.4.2023 19:18
Milá paní Kolinová, jen si ty šaty kupte, když byste z nich měla radost. Kdosi řekl, že rubáš nemá kapsy. tak směle do toho!
Hana Polednová
4.4.2023 19:32
Jani, moc hezky jsi to napsala, líbí se mi Tvůj článek a souhlasím s Tebou. Babička jsi jen pro svou rodinu a napiš nám, jak to dopadlo s šaty.
Jiří Dostal
31.3.2023 17:04
:-) Hrabalovská "legenda zahraná na strunách napjatých mezi kolébkou a rakví" zní soukromými rytmy a akordy, dole jsem jenom připomněl naši generační zkušenost s věkovou rozmanitostí a snad i pokornější přístup k vlastnímu stárnutí, které se ale samozřejmě stává obětí módy. Ale jak praví Oscar Wilde - Móda je tak nesnesitelný druh ošklivosti, že je nutné ji každého čtvrt roku měnit. :-)
Lenka Kočandrlová
31.3.2023 15:17
Proti věku není léku.Hlavně,že uvnitř a svými názory navenek jsme zůstali mladí.Já tedy ano. Oslovit mě někdo cizí jako babi,tak ho ženu svinským krokem!!!
Jana Kollinová
30.3.2023 09:36
Děkuji všem za milé a pozitivní příspěvky. Jano Š., Tvůj veršovaný komentář je skvělý a potěšil nejen mě. :-)
Hana Rypáčková
30.3.2023 09:00
No, babička jsem už od padesáti, tak jsem si zvykla.. Uvědomuji si stáří, když mne něco bolí.. Tachometr nepřetočím...
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA