Ilustrační foto: Pixabay
GLOSA: Nepustím si stáří k tělu, ještě ne!
29. 3. 2023Při prohlížení katalogu s módními trendy jaro-léto letošního roku jsem si uvědomila, že potřetí prohlížím model ne právě levných šatů. Zbytečně vyhozené peníze, ani bych je neunosila a pro můj věk (78) se nehodí, pomyslela jsem si a s povzdechem časopis odložila.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Marie Měchurová
29.3.2023 09:34
V posledních letech často říkám, že si pořídíme slepičky, přestaneme "trajdat" a budeme si v klidu na lavičce užívat důchod. Každý rok to posunu, a sama jsem zvědavá, kdy se těch domácích vajíček dočkáme. Když ty nabídky jsou tak lákavé. Stáří si nepřipouštíme, i když už tady je. Hezké zamyšlení o životě.
Věra Ježková
29.3.2023 09:21
Taky si svůj věk neuvědomuji, ale nepoměřuji ho oblečením. Celý život se oblékám v podstatě stejně – styl sportovní elegance, barvy vzájemně ladící, nic výstředního. Občas mi ho připomene někdo jiný, když mě pustí sednout v tramvaji. I přes respirátor a brýle pozná, že už jsem starucha. Ovšem zlé je, když věk připomíná vážná nemoc. Jani, ať ti mladý duch vydrží dlouho a netrápí tě neduhy. :-)
Daniela Řeřichová
29.3.2023 09:04
Sympatický přístup. Já mám dobrou genetickou výbavu, můj tatínek ani po amputacích nohou nerezignoval a byl odborně i literárně činný.
Libuše Křapová
29.3.2023 08:59
Nerezignovat! Souhlasím, Jano, krásně jste to vystihla.. K tomu oslovení - dobře svého času utřela mladou pečovatelku má tehdejší devadesátiletá tchýně. Po oslovení "babi" se okatě podivila - "ani nevím, že má syn další dítě a já vnučku!" Od té doby ji všechny pečovatelky nazývaly jen jménem.
Jitka Chodorová
29.3.2023 08:47
Jano, děkuji za Váš článek, budu taky zkoušet nerezignovat, i když to mám velmi těžké.Náladu mi zvednou děti, vnoučata a teď už i pravnoučata. Taky telefon od kamarádek je milý, když se člověk skoro nikam nedostane. Díky Jano.
Olga Škopánová
29.3.2023 08:35
Mě zase vadí oslovení prodavačky v obchodě "mladá paní", nejsem už mladá bohužel.
Alena Velková
29.3.2023 07:39
Správně, to se mi líbí, nerezignujte! A to oslovení ve zdravotnickém zařízení...já myslela, že už se to nesmí.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 16. týden
Asi nebudete překvapeni, když tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou "Velikonoční zvyky a tradice."
AKTUÁLNÍ ANKETA