Ilustrační foto: Pexels
Budu stará, ošklivá a nemocná. Kdo to říká, takový skutečně bude
1. 4. 2023Lidé s chodítky pomalu kráčející chodbami různých sociálních zařízení. Záběry na vrásčité třesoucí se ruce. Muži a ženy, kteří si stěžují a říkají, že dříve bylo lépe. Takový je mediální obraz českých seniorů. Kdykoli se píše či točí téma související se stárnutím, výsledek bývá pochmurný.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Lenka Kočandrlová
1.4.2023 21:33
Myslím si,že zakrývání skutečného věku stejně moc nikomu nepomůže. Datum narození změnit nejde,skutečné stáří si kdekdo najde někde v médiích a konec konců je to těch osobách vidět,že jsou vlastně staré a jen naoko omlazené.
Lydie Jakubcová
1.4.2023 17:07
Ze stari nemam strach jsem zdrava"zatim" zvladam vse jako driv a zivot me bavi...
Jitka Caklová
1.4.2023 14:30
Když jsem byla mladá, těšila jsem se, až budu v důchodu, abych měla čas pečovat o sebe, abych nebyla "stará, ošklivá a nemocná", což se mi splnilo. Slovo "boj" do mého života nepatří, neboť v boji se i prohrává. Nemusím tudíž dávat vinu médiím, ani vládě, že se špatně stará.
Jan Zelenka
1.4.2023 13:36
Stáří se nebojím, jen musím, bohužel bojovat neustále se zdravotními neduhy, které mne provází většinu života. Ale pořád je pěkné žít!
Miloslava Richterová
1.4.2023 13:26
Jak se říká - stáří neprodáš, mládí nekoupíš. Stáří dožene každého, i toho, kdo si vytvoří představy nejkrásnější. Ke konci života síly dojdou a je to tak, jak popisuje autorka v úvodu, nenazývala bych to výsledkem pochmurným, je to přirozené. Od toho tady mají být ti mladší, aby pomohli.
Soňa Prachfeldová
1.4.2023 13:11
Ona mají na tom vnímání seniorů nemalou vinu také média. Holt mezi seniory nejsou celebrity,, které se nejvíce toho stárnutí bojí. A mládí to se tak někdy zbytečně pajcuje vím možným, maminka mi říkala, když jsem byla nespokojená se sebou - tebe zdobí mládí. A ve stáří je nejdůležitější zdraví, zdraví, zdraví. A pak povaha, jak ke všemu i k ostatním přistupuji. Buďme rádi, že je vše dobré a to že, může být hůř, tím se nyní nenechme otrávit. Žijeme tady a teď. A je mi líto těch, kteří kvůli svým zdravotním obtížím nemohou.
Jitka Caklová
1.4.2023 10:10
Stáří jsem se nikdy nebála, neboť jsem se i v mládí cítila stará. Zakrátko mi bude 74 a stará nejsem. Cítím se vítězem, protože moje tělo je můj přítel nejvěrnější ♥
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA