Po čem asi ta naše vnoučata, žijící v dostatku, touží?
FOTO: Jana Mesarčová

Po čem asi ta naše vnoučata, žijící v dostatku, touží?

19. 3. 2023

Je mi 40 + DPH. Mám tři vnoučátka, kterým přes mé pracovní povinnosti ráda věnuji můj neúprosně tikající čas. V zápětí, když vrátím  vnoučátka rodičům a zůstanu si sama sobě, raduji se nad společnými prožitky s milovanými dětičkami.

rodina vnoučata
Hodnocení:
(5 b. / 29 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Jana Hošková
Jinak jsem zapomněla odpovědět na otázku v nadpisu článku - pokud mohu odpovědět za sebe a ze své zkušenosti - momentálně touží po tom, abychom jim nebrali telefony, na kterých jsou schopny viset dlouhé hodiny, klábosit s kamarády nebo s nimi hrát hry, které nechápu, vůbec se mi nelíbí a nevím, co se líbí na nich jim...
Jana Hošková
Hezké vzpomínání ! Mně zas nebyly dopřávány dlouhé vlasy - maminka měla celé dětství dva pletené copy, za které ji prý kluci tahali a strkali jí je vzadu do kalamáře, a tak já měla vlasy krátké, abych takto netrpěla. Takže jsem si to jednou vynahradila: strhla jsem malou paručku z pravých vlasů své panence po mamince, narvala jsem ji na svou hlavu a před zrcadlem si dopřávala toho požitku vidět se s dlouhými vlasy ! Tato touha po dlouhých vlasech mne ale vbrzku přešla, když jsem jednou ze školy přinesla vši. :-))
Lenka Kočandrlová
Moje máma si potrpěla na účes - my děti tomu říkaly bouda, chodila co 14 dní ke kadeřnici a měla různé melíry. Vždy namalovaná,vkusně oblečená,nehty nalakované spíš světlým lakem. Mě nikdy nebavilo se malovat ani česat,celý život jsem měla dlouhé vlasy volně, jen na pěšinku uprostřed - až doteď. Sukni jsem na sobě neměla posledních 35 let. Předtím ano,samozřejmě mini.Ještě jsem zažila éru punčoch na podvazky,což bylo teda něco,aby nečouhaly zpod sukně zatraceně krátké. Dnes si hovím převážně v teplákách a triku - doma.Ven do města si beru něco lepšího,ale též pohodlného.Boty na vysokém podpatku jsem odvrhla už asi v 25,bolely z toho nohy.
Zuzana Pivcová
Moc ráda jsem si Vaše vyprávění přečetla. Mé pokusy prosadit své měly podobný průběh. A tak zpočátku neúprosné názory naší maminky ztrácely pozvolna na intenzitě. Místo hry na housle jsem při kytaře pořvávala hlasem Yvonne Přenosilové, nosila minisukně méně než do půli stehen, účes na Kleopatru a oči orámované tekutou černou barvou. Maminka rezignovala. Později mi bylo občas líto, že jsem ji dost zklamala, ale nešlo to jinak. Byla jsem Beran jako ona a potřebovala jsem si trochu namlátit.
Miloslava Richterová
Krásně napsané, líbí se mi :-) Já nehty nalakovala jen jednou a ihned byly paní učitelkou hudby zakázány, to přece nejde dohromady .. piano a červené nehty! Teď lakuji jen opravdu výjimečně, nejdou zas dohromady s rýčem a zahrádkou :-)
Blanka Tabaszová
Děkuji za vzpomínku o vlasech z kukuřice, připadala jsem si v nich jako princezna!

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden

Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

21%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

21%

Knihy

19%

Vitamíny

19%