Všechny fotografie: z osobního archivu Heleny Přibilové
Cestou necestou pěti západoafrickými zeměmi
18. 3. 2023Mali, Burkina Faso, Benin, Togo. Trasa dlouhá 5 000 kilometrů. 17 dní na cestách a necestách. Dvacet let stará Toyota Land Cruiser vypůjčená od jednoho z mnoha strýčků našeho tuarégského známého Ahmeda, který nás již doprovázel na předchozí cestě do Mali v roce 2008.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Martina Růžičková
19.3.2023 21:03
Se zatajeným dechem jsem si přečetla líčení vašich afrických dobrodružství. Jste nesmírně odvážní cestovatelé.
Helena Přibilová
19.3.2023 10:38
Děkuji vám všem za milá slova. Zároveň bych se ráda omluvila za drobnou chybu hned v úvodu článku. V zápalu psaní jsem ve výčtu procestovaných zemí zapomněla uvést Ghanu, ale z dalšího textu bylo určitě jasné, že jsme byli i tam. :))
Daniela Řeřichová
19.3.2023 08:19
Paní Heleno, pro mne jsou Vaše cestopisy filmem, vidím ty dobrodružné situace a prožívám je s Vámi. Smekám před Vaší odvahou a Vašimi znalostmi. V mnohém mi připomínáte cesty M. Stingla.
Marie Ženatová
19.3.2023 07:31
Milá Helenko ♥ - každý váš cestopis nečtu, ale přímo hltám*. Jsou místa, kdy vás obdivuji - při některých pasážích se přímo o vás všechny bojím. Za 17 dní mít tolik nevšedních zážitků a fotografií je ohromující. Já jsem v roce 1991 poprve s manželem a ostatními spolucestujícími projížděla Evropou autobusem až do Portugalska na "Konec skály" - je to nejzápadnější mys v Evropě - G. de Roca. Cestovali jsme 12 dní - při cestě najeli téměř 8.000 kilometrů. Také jsme měli mnoho neopakovatelných zážitků - přiblížila jsem je i mnohým zájemcům na několika přednáškách. Ovšem v té době jsem neměla fotoaparát, ale i tak byl o moje zážitky v té době veliký zájem. Ještě jednou vám ze srdce moc a moc děkuji za sdílení a přeji mnoho elánu a odvahy do dalších nevšedních cest* ♥ ♥ ♥
Zuzana Pivcová
18.3.2023 19:25
Helenko, u těchto a podobných států mi zůstala pouze vzpomínka ze školních let začátkem 60. let, kdy jsme se při zeměpisu učili názvy všech, hlavně osvobozených. států a jejich hlavních měst. Třeba Dahomé - Porto Novo, a to už je dávno Benin, atd. Nám ta znalost tehdy k ničemu nebyla, zatímco Vy jste ty státy po letech poznali na vlastní oči. Moc Vám to přeji.
Krejcar Stanislav
18.3.2023 16:05
Nu podobné cestování je možné v 21. století i v ČR a vyšším věku 60+. Nebo, že by vám to umožnili rodiče. Za Husáka by to bylo nemožné .
Jan Zelenka
18.3.2023 13:22
Cestovatelská posedlost je určitě zajímavá vlastnost. A také záviděníhodná. Je vůbec něco na světě, co jste ještě neviděli? Pokud ještě plánujete další cesty, tak hodně štěstí a fůru nových poznatků. Fotky jsou zajímavé. Už vás bohužel nedoženu.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA