Přemýšlení seniorky: Dovolte nám zažívat pocit, že jsme stále potřební a platní členové společnosti
Ilustrační foto: Pexels

Přemýšlení seniorky: Dovolte nám zažívat pocit, že jsme stále potřební a platní členové společnosti

23. 3. 2023

Narodila jsem se v roce 1957 a patřím do sociální skupiny, kterou shrnují pod pojem důchodce, senior či starší člověk. Zkoumají nás, popisují nás, říkají nám, jak se máme smiřovat s přibývajícím věkem.

Hodnocení:
(4.3 b. / 39 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Hana Haluzová
Souhlasím s reakcí v diskuzi: "...všechny zkušenosti a pocity jsou mezigeneračně nepřenostné" ..." Je mi 55 roků. Článek na mě působí negativně a nerozumím mu, ale zaujal mě a další příspěvky autorky si určitě přečtu.
Jana Jindra
Článek mne nezaujal, škoda nadpis to dovedl. I to se musí umět. Hezký večer.
Dana Procházková
Zajímavý článek, těším se na další.
Zuzana Pivcová
Lenko, to jste trefila.
Lenka Kočandrlová
Žasnu,žasnu,kam až dosáhne fantazie některých,co vidí,čtou a najdou za skrytá sdělení o sobě,o druhých, dokonce se kvůli tomu rozčilují .... Paní L.N. si mne ruce,jak se jí to pěkně podařilo,možná i nechtěně,se dozvědět o myšlenkách jiných,aniž by se musela vyptávat.
Stanislava Honcová
Mne článek zaujal, při odpolední procházce jsem o něm dokonce vyprávěla manželovi. Ani mne nenapadlo, že by byl ufňukaný a ačkoliv nemám pocit, že by mi mladší generace dávala najevo nepotřebnost a ve svém věku ( jsem ročník 1957 ) se určitě nenudím ( neustále nestíhám ), článku jsem rozuměla a určitě mi nepřišel scestný. I tak to někdy v životě prostě je.
Jitka Caklová
14:25 Ano, sdělila jste mi co jste chtěla, tím nejlaskavějším způsobem, ale jen proto, abyste uspokojila svoje ego a já nemám nic proti.
Jitka Caklová
14:39 náleží 14:25.
Jitka Caklová
To jako, že byste mě "ale za kamarádku bych Vás nechtěla", protože mě "v určitém směru obdivujete"? Vzhledem k "Enfant terrible" trochu divné, ne?
Hana Řezáčová
Paní Jitko, 14:21, není třeba si vybírat tuto "půlku" významu, proč si nevybrat tu druhou, tu kterou jsem zmínila? Navíc, jak jsem psala, jistě to tak bylo míněno ... Hezkou neděli a další dny taky!

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden

Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

21%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

21%

Knihy

19%

Vitamíny

19%