Přemýšlení seniorky: Dovolte nám zažívat pocit, že jsme stále potřební a platní členové společnosti
Ilustrační foto: Pexels

Přemýšlení seniorky: Dovolte nám zažívat pocit, že jsme stále potřební a platní členové společnosti

23. 3. 2023

Narodila jsem se v roce 1957 a patřím do sociální skupiny, kterou shrnují pod pojem důchodce, senior či starší člověk. Zkoumají nás, popisují nás, říkají nám, jak se máme smiřovat s přibývajícím věkem.

Hodnocení:
(4.3 b. / 39 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Hana Švejnohová
Sdělila jsem Vám, co jsem chtěla, tím nejlaskavějším způsobem, jakého jsem vůči Vám schopna, aniž bych se zmínila, že Vás nesnáším, ba naopak Vás v určitém směru obdivuji, zatímco Vy jste si vybrala jen to, co zřejmě nejvíc zasáhlo Vaši IDENTITU... Nemám obavy, že by ji u Vás někdo dokázal ponížit nebo potlačit, hýčkejte si ji dál, já už nemám potřebu v našem "dialogu" pokračovat. Děkuji a hezkou neděli!
Jitka Caklová
Enfant terrible [ãfã teríbl], francouzsky "hrozné dítě", "postrach rodiny"; dítě, které všechny uvádí do rozpaků svou upřímnou prostořekostí a působí tak ve společnosti drobné skandály. V přeneseném významu se jedná i o člena nějakého uskupení (nikoli nutně rodiny), který má výrazně specifické (kontroverzní) jednání.
Jitka Caklová
:-) :-) Jen pro doplnění informací, pro naprosto čerstvé mléko jezdím k mlékomatu. Kupuji 1 litr na týden a jednou za čtrnáct dnů kupuji dva litry a z druhého litru dělám výborný domácí tvaroh.
Hana Řezáčová
"Enfant terrible" v podání paní Švejnohové chápu v jeho kladném významu - uznání upřímného jednání, odvahy a odlišnosti jedince ...
Jitka Caklová
Právo nesnášet mě nikomu neupírám, neboť každý je jen člověk.
Jitka Caklová
Paní Švejnohová, zřejmě slovo "Zrcadlení" je pro Vás tabu, neboť jste se krásně vypodobnila. To co jste mi podsunula, "enfant terrible", obzvláště když mě neznáte, v pravé podstatě vypovídá o Vás.
Hana Švejnohová
"Dávat za pravdu druhým je ponižováním a potlačováním svojí vlastní pravdy, ztrátou vlastní identity..." Tak to mě dostalo, paní Jitko. Jak už tu bylo řečeno, za tu dobu, co jsem na íčku, se příliš nebo spíš téměř nikdy do diskusních příspěvků nezapojuji. To však neznamená, že je nečtu. Občas. Ale vzhledem ke svému poúrazovému stavu, ve kterém jsem už příliš dlouho nucena trávit víc času pasivně, jsem se včera i dnes rovněž víc začetla do Vašich příspěvků, abych Vás jejich prostřednictvím lépe poznala a tudíž i lépe pochopila... Musím uznat, že jste dáma opravdu všestranně aktivní, jezdíte na koloběžce, pečete dorty, pracujete na zahrádce, pro mléko si zajedete do automatu, čtete, píšete, a to tak vehementně , že se Vaše jméno objevuje nejčastěji ve všech rubrikách íčka a Vaše diskusní příspěvky na Váš vlastní článek přesahují polovinu všech zbývajících... Zřejmě žijete ve spokojeném partnerství, máte syna, vnoučata nevím, taky jste si prošla velkými zdravotními problémy, dokonce sama přiznáváte, že ani na íčku jste to neměla lehké... Jste totiž tak trochu - bez urážky prosím - enfant terrible - a to zřejmě jenom proto, že naplňujete stoprocentně Vaše tvrzení ze 7:59, které jsem zkopírovala v úvodu, a které ve zkratce shrnuje i citaci Ericsonna na Vašem profilu. Nepochybuji o tom, že máte být u sebe na co pyšná a jistě máte i plné právo na vlastní názor, ale věřte mi, že s tak silnou koncentrací vlastního ega (při sdílení s ostatními) jsem se u ženy ještě nesetkala... Musím uznat, že v tom trumfnete kdejakého sebestředného chlapa! Samozřejmě Vás neznám a můžu si jen domýšlet, co zlého a špatného Vás v životě potkalo, aby to ve Vás zanechalo ten všudypřítomný osten bojovnosti, neústupnosti, kritičnosti a potřeby být v opozici téměř ke všem a ke všemu... Byla jsem taky velmi zvědavá na Váš "spouštěč" těch obrovských bolestí, kterými jste si prošla, ale to Vaše tvrdošíjné odmítání ho sdělit... no, je to Vaše volba, Vaše právo. Taky si procházím obdobím, které mi přes fyzické útrapy přineslo trochu jiný způsob myšlení a přístupu ke svému okolí, a to natolik, že o tom píšu další knihu... Myslím, že se dá komunikovat o všem, zvlášť když k tomu má člověk příležitost a snad i schopnosti... třeba právě na tomto portálu. Ale Vy zjevně nechcete a ten bojovný tón Vás zřejmě baví. Nevzdáváte to zkrátka a i to je Vaše plné právo. Tak ať se Vám daří, ať Vás nic nebolí, přeju vám všechno dobré, ale za kamarádku bych Vás nechtěla. Budiž mi útěchou, že Vy mě určitě taky ne... :-)
Olga Škopánová
Myslím, že paní autorka měla zůstat u chemie a farmacie.
Jitka Caklová
Dávat za pravdu druhým je ponižováním a potlačováním svojí vlastní pravdy, ztrátou vlastní identity.
Jana Kollinová
Diskuze byla bohatá, názory protichůdné, už chybí jen autorčina zpětná vazba. Mohl by to být zajímavý bonus čtenářům.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 16. týden

Asi nebudete překvapeni, když tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou "Velikonoční zvyky a tradice."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

21%

Setkání s přáteli

19%

Kontakt s rodinou

20%

Knihy

20%

Vitamíny

19%