Ilustrační foto: Pixabay
Loučení
17. 3. 2023Prosinec. Počasí se shoduje se stavem mé duše. Nevlídno a mrazivo. Mihotavé svíce ozařují hnědou rakev s nezbytnou krásnou bílou kyticí od vnoučat a pravnoučat. Kněz, neviditelní zpěváci za mými zády, Ave Maria…Loučím se s maminkou.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Ludmila Černá
20.3.2023 11:45
Děkuji vám všem za krásné komentáře. Maminka se dožila 93 let, její odcházení bylo ke konci smutné, nechtěla už žít. Tenkrát jsem se zlobila, dnes ta její slova o odchodu chápu. Je to psaní "ze šuplíku", měla svátek a tak jsem si ji připomněla.
Marie Ženatová
19.3.2023 08:04
Díky za sdílení dojemného článku - také se v ledasčem poznávám. A když přesáhnou hezké chvíle ty pochmurné ? Tak to už je člověku daleku líp* Ve starším věku platí mnohem víc: A. de Saint-Exupery - "Správně vidíme jen srdcem" ♥ ♥ ♥
Soňa Prachfeldová
18.3.2023 07:46
Až velké loučení a stárnutí mirni revolty, nutí k zamyšlení a vyplavou krásné chvíle i přes bývalou nepohodu. Ano mnoho bylo podobného i v mém mladí. Opouští nás postupném vše, co jsme měli rádi, nebo to opouštíme my? Ano odpuštění pomáhá k vyrovnanosti a pokoře. Moc hezky napsáno.
Marie Faldynová
17.3.2023 22:48
Také jsem se v něčem z článku poznala. Leccos člověk správně vidí až s odstupem let.
Naděžda Špásová
17.3.2023 18:19
Lído, hezky napsané, v něčem jsem na tom byla podobně. Taky jsem neměla na růžích ustláno, 68 rok jsem už vnímala, v sedmnácti jsem odešla na intr do Prahy a domů už jsem se natrvalo nikdy nevrátila. Bydlíme v ÚL a jsme spokojeni.
Jan Zelenka
17.3.2023 13:08
Lído, moc pěkný, až dojemný článek. Tvou minulost jsem moc neznal Mluvila si o ní zřídka. Jen si něco málo napsala. Ale prošla jsi vším se ctí a sebevědomím. Netušil jsem, že máš ještě matku. Hodně štěstí do dalších let! Snad se někdy u kafe, nebo sklenky vína zase uvidíme.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA