
foto: autorka
Jahelník se švestkami
14. 3. 2023
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Květuše Pinkasová
24.10.2023 10:32
Irenko, ještě jsem nikdy nejedla jahly a určitě si je koupím ♥ Rýžový nákyp, většinou s meruňkami jsem připravovala často. Ještě i se sněhem nahoře a měla jsem s nim vždy velký úspěch ♥
Hana Polednová
30.3.2023 16:22
Také si dělám podobný nákyp a často i kaši. Používám čerstvé i sušené ovoce. Jíme to my holky, chlapi odmítají.
Jana Jurečková
17.3.2023 10:12
Irenko, švestky jsem si už koupila. Manžel říkal, že mu to připadá, jak nějaký nákyp. V našem obchodě dostaneme koupit cukr smíchaný se stévií. Je k nerozeznání od normálního cukru. Vzpomínám si taky na školní jídelnu, tam ho dělali. No, těch dobrot tam bylo víc. Ten recept mám ve své hlavě, je jednoduchý, jak facka. Ale asi to není moc "panské" jídlo. Manžel byl u kamaráda a ten trval na tom, že musí dál. Ochutnal tatarský biftek. Na topinku natřenou česnekem natřeli pomleté ochucené maso. Hned mi to udělal i doma, ale já si na takové dobroty moc nepotrpím. Člověk se jenom rozmlsá. Já se doma snažím do jídelníčku zařazovat kromě jáhel, ovesné vločky, bulgur, kuskus, luštěniny, ořechy, semínka, mák, ovoce a zeleninu. Docela mi to chutná. Ještě jednou díky moc za ten jáhelník.
Irena Mertová
15.3.2023 15:40
Jano, to jsem ráda! Já si teď nemohu uvědomit, jestli ho dělávala babička, nebo školní jídelna . Asi obojí... Já ho dělám celý život. Teď jde se zdravou výživou znovu do módy, ale já jsem jej dělávala podle Slabikáře vaření, který vycházel v r. 1940 v časopise Ozvěny a byly tam válečné recepty - co nahradit čím, když nic nebylo, jak levně hospodařit atd...
Jana Jurečková
15.3.2023 14:45
Irenko, vyzkoušela jsem jáhelník a můžu říct, že mě mile překvapil. Sušené švestky jsem neměla, tak jsem tam nakrájela jabko a jeden banán. Zítra půjdu do obchodu a koupím ty švestky, protože tento recept budu dělat častěji. Chutnal i manželovi. Všude se píše, jak jsou jáhly zdravé, stejně jako ovesné vločky. Bohužel nějak vymizely z našich jídelníčků a to je škoda.
Margita Melegova
14.3.2023 21:06
Jahly jsou vlastne oloupane proso, jahelnik jsem nezkousela ale ulitavame na kasi s maslem a moje druha ja se kdysi dival divne, ze co mam na taliri, nechtel ani zkusit a dnes se rozciluje ze neudelam vic kase.
Martina Růžičková
14.3.2023 20:05
Jahelník jsem ještě neochutnala, ale mám moc ráda jahelnou kaši. Proto recept určitě vyzkouším. Díky. :-)
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden
Od 5. dubna se otevřely dveře pro návštěvníky hradů a zámků ve správě Národního památkového ústavu. Tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou právě státní hrady a zámky.
AKTUÁLNÍ ANKETA