Příběhy starých fotografií: Svatojánský chlebíček
FOTO: archiv Jany Kollinové

Příběhy starých fotografií: Svatojánský chlebíček

7. 3. 2023

Návraty do minulosti přináší celou škálu emocí, od radosti po smutek, od náhlého přívalu něhy po bodnutí dávno zapomenuté křivdy, a tak mnozí při pohledu na vlastní fotografii z dětství pocítí příval radosti a nostalgických vzpomínek, mě nevyjímaje.

Příběhy starých fotografií vzpomínky
Hodnocení:
(5 b. / 27 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Jana Kollinová
Čtenáři dlužím vysvětlení, proč jsem považovala za křivdu vyloučení z hodin náboženství. Zcela prosté a odpovídající věku. Děti dostávali pokaždé krásné barevné obrázky svatých, chlubili se jimi a mě to bylo líto. Taková nevinná "šikana".
Jan Zelenka
Krásná, poetická vzpomínka. A skvěle napsaná.
Hana Rypáčková
Krásná vzpomínka, vždy probudí ty moje. Taky jsme měly se sestrou kroj ušitý maminkou, ale ve škole jsme v něm snad nikdy nebyly...
Soňa Prachfeldová
Milá vzpomínka, až bolí, jak s neúprosným časem stárneme. Když se podívám na staré fotky ať rodiny, či spolužáků, vždy se octnu v zajetí vzpomínek a také , pokud kdo ještě žije, pak nevychazim z úžasu, co s námi životní zrání dělá. Zajímavé, že naše děti, které jsme videli každodenně, rostly tak nějak neviditelně, až najednou z malého človíčka je velký. A zrovna tak nám ubíhají a zároveň přibývají dny. Malá holčička Janička je krásná.
Marie Ženatová
Milá Jani*, díky moc za Tvoji radostnou i nostalgickou vzpomínku* - v některé se i poznávám. Úvodní fotografie ♥ - je překrásná. Také jsem měla v dětství "horácký kroj" - ale v něm jsem jen tančila v Horáckém souboru písní a tanců Protivanov naše horácké tanečky. Dokonce jsme jednou v Krajské soutěži v Brně v 50tých letech vyhráli první cenu.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Od 5. dubna se otevřely dveře pro návštěvníky hradů a zámků ve správě Národního památkového ústavu. Tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou právě státní hrady a zámky.

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

21%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

21%

Knihy

19%

Vitamíny

19%