Titulní foto: pixabay. Ostatní snímky O. Čepelka
Olda běží do kina
6. 3. 2023Už je to tak. Jsou právě roky 1954 až 1960 a pro mne plyne či letí úžasný klukovský čas. Napíšu dnes o filmech, protože to byla důležitá součást našeho dětského života.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Alena Velková
11.3.2023 05:30
Filmy Vyšší princip a Diktátor jsou silné a aktuální dodnes...na němé grotesky nedám dopustit :-)) a ve třetí třídě jsem se šíleně bála na filmu Deset malých černoušků.
Jaroslav Vrabec
9.3.2023 16:51
Jako náchoďák mohu jen potvrdit a vzpomínat na doby mládí.
Olda je prostě dobrej...,.
Martina Růžičková
7.3.2023 18:21
Děkuji za krásné filmové vzpomínání. Vyvolalo ve mně plno vzpomínek. Jako malou mě často bral do kina táta. Nosil s sebou tašku, která byla vycpaná polštářem. Já pak na ní seděla, abych viděla na plátno. :-D
Daniela Řeřichová
6.3.2023 20:11
Oldřichu, děkuji za článek blízký mému srdci. Kinematografie – to je imaginace na celý život. Sice jsme také chodili se školou povinně na sovětské válečné filmy, ale pak jsme se stali se sourozenci pravidelnými návštěvníky kina v Modřanech. Odmalička jsem měla ráda historické velkofilmy – Spartakus, Kleopatra, Pád říše římské ,Vojna a mír atd… A charismatický Chaplin – odpůrce fašismu přispěl i na sbírku obnovy Lidic...Při Vyšším principu brečím i dnes...
Blanka Lazarová
6.3.2023 17:56
Děkuji za článek. Pěkně jsem si zavzpomínala na naše brněnská kina a některé vámi jmenované filmy. :-)
Vladislava Dejmková
6.3.2023 16:59
Některé ze zmíněných filmů jsem viděla také. Do školy jsme chodili na směny, a tak jsme jedno dopoledne v týdnu s družinou navštěvovali kino. To bylo ve starém lazaretním dřevěném baráku v Pardubicích na Dukle a říkalo se mu blešárna. Proč asi? A filmy byly na jedno brdo. O válce a statečných sovětských vojácích. Dlouho mě strašily ve snech ohořelá či rozstŕílená těla, lidé umrzající ve sněhu apod. Dobrovolně mě nikdo do dospělosti do kina nedostal.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA