Antisamotáři. Je jich hodně a nemají to v životě snadné
Ilustrační foto: Pexels

Antisamotáři. Je jich hodně a nemají to v životě snadné

9. 3. 2023

Samota je pro ně utrpení. Potřebují si povídat. Večer, který stráví sami doma, považují za promarněný čas. Milují výlety, společnost, zábavu. Neustále hledají kamarády, ale i lásku. Takových lidí je mnoho a a v současné individualisticky nastavené společnosti se jim nežije dobře.

aktivní senioři psychika životní styl
Hodnocení:
(5 b. / 17 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Helena Záchová
Samota a osamělost jsou dva naprosto odlišné pojmy. Samota je fajn, třeba na chvíli, když si člověk potřebuje odpočinout od práce, od dětí, od lidí všeobecně. Ale osamocenost bolí.
Soňa Prachfeldová
Fandím lidem, kteří zůstali sami, že se neuzavřou do své bubliny a snaží se podnikat věci, které se jim zamlouvají. I proto jsou i kluby, máme heslo Aby nikdo nebyl sám. Je na každém, aby si zvolil svoji cestu, svoji přítomnost. Jsem ráda ve společnosti, doma si zachovávám soukromí.
Jitka Caklová
Za svůj život jsem poznala několik soužití se závislostí jeden na druhého, kdy z nesamostatného "zoufalce", který si nevěděl po odchodu druhého s ničím rady, se stal osamělý jedinec. Láska je spolehlivá ochrana proti osamění v samotě ♥♥♥
Jana Kubátová
Všechno chce svůj čas. Pravdou je, že s vyšším věkem si na nějaké zásadní změny těžce zvykáme. Mnozí už si ani nezvyknou a chřadnou.
Daniela Řeřichová
20:30 Psala jsem o lásce, nikoliv o „závislosti plynoucí z bezstarostného soužití z jedné, či druhé strany.“ Takové soužití neznám. Tím je z mé strany toto téma uzavřeno.
Jitka Caklová
Jak vyplývá z článku, nejen v důsledku smrti, ale i rozvodu, či rozchodu. Sám se může člověk ocitnout v jakémkoliv věku, ale vždy záleží na míře závislosti plynoucí z bezstarostného soužití z jedné, či druhé strany.
Daniela Řeřichová
Jak vyplývá z článku, zásadní rozdíl je v tom, zda se člověk ocitl sám po letech prožitých v každodenní přítomnosti milované bytosti v důsledku její smrti, anebo zda se rozhodl pro singl život dobrovolně, z vlastního přesvědčení.
Věra Ježková
Samota skutečně není osamělost. Samota je pro mě velmi příjemná, o samotě dobíjím baterky. S vědomím, že nejsem osamělá a mám ze své samoty za kým vyjít.
Marie Faldynová
Když mi lidi chybí, jdu někam na kus řeči. Máme tu Dům s pečovatelskou službou, který pořádá programy pro své obyvatele, ale i pro každého, kdo chce přijít. Když navíc něco dobrého upeču, všichni si při tom pochutnáme.
Jitka Caklová
Na začátku svého působení na íčku, coby samotářka s celoživotním pocitem, že mi něco schází, jsem uspořádala několik íčkařských setkání, abych nakonec zjistila, že ta nudná jsem já. Samota mi vyhovuje, jsem sobě pánem a nemusím se přetvařovat, abych nebyla nudná :-)

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden

Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

21%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

20%

Knihy

19%

Vitamíny

20%