Rodiče mé babičky kolem r. 1900. Ještě se narodí čtyři děti.
Příběhy starých fotografií II: Litomyšlská větev
2. 3. 2023V Oujezdě je nezvykle rušno. Po letech úsilí vlastivědného spolku se chystá odhalení pomníku na počest selského povstání, v jehož čele stál zdejší mlynář a rebel Lukáš Pakosta.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Hana Polednová
7.3.2023 19:22
Danielko, krásný příběh jsi napsala a fotkami jsme nahlédli do Tvé rodiny. Všechny Tvé příběhy jsou psány s velkou láskou a úctou. Měla jsi a máš milující rodinu a to je poklad nejvzácnější.
Daniela Řeřichová
6.3.2023 11:46
Přátelé, děkuji vám všem, které oslovil příběh i náročnější literární forma. Jsem dojata citlivými vzkazy.
Elena Valeriánová
5.3.2023 20:12
Danielo, krásně a citlivě napsáno. Tvé vzpomínky já nečtu, já je prožívám. Tvůj styl je jedinečný. A velmi čtivý. Z Tvých slov je cítit láska k rodině, k Tvým předkům. Máš štěstí, že máš tolik dojemných vzpomínek. V Litomyšli jsem byla jen jednou, moc se mi tam líbilo a den v tomto městě jsem si náležitě užila. Cituji z článku "a v Praze se 30. dubna narodila holčička." I v naší rodině je toto datum narozeninové a to hned 2x. V tento den se narodila i má starší sestra a skoro o třicet let později i můj syn. Danielo, přeji Ti jen vše dobré. A děkuji.
Soňa Prachfeldová
4.3.2023 07:56
Působivé a dojemné, nahlížet ve vzpomínkách a vlastně i prožívat osudy lidí, kteří tu už dávno nejsou, bez nich bychom tu nebyli ani my.
Taťana Veselá
3.3.2023 16:47
Vy to umíte tak krásně nevšedně, zároveň i poutavě napsat, děkuji za možno¨st nahlédnout do života vaší rodiny. Krásné fotky! Úvodní foto rodiče mé babičky - ten nádherný knír :-o
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA