FOTO: Z archivu Taťany Veselé
Místo mého srdce: Jeníšův Újezd
28. 2. 2023Začnu trochu netradičně. Mívám, asi jako každá žena, občas potřebu zeštíhlit šatník. Prvním výběrovým kolem neprojde oblečení, které už není „in“. V mém pojetí „in“ znamená – zda mi stále JE. Zda někde neškrtí, netáhne, nepne.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Zuzana Pivcová
28.2.2023 12:05
Moc hezké detailní vyprávění, sice jsem žila jinde, ne na venkově, a neměla jsem mladé rodiče, ale některé vzpomínky jsou obdobné. Také jsem se moc těšila na pouť a atrakce. A střelnice (na Matějské pouti historická ) mě zlákala i v dospělosti. P. S. Naše sestřenice se také jmenovala Taťána, což bylo v našem dětství hodně neobvyklé jméno.
Marie Měchurová
28.2.2023 09:41
Taťano, až na malé odchylky, jako by jste psala o mém dětství na druhém konci republiky. Tak to chodilo i u nás. Rodiče ale pracovali v zemědělství. Děkuju za vzpomínku na staré časy. Váš tatínek má na fotce parádní oblek.
Daniela Řeřichová
28.2.2023 09:24
Taťano, díky za živé a poutavé vyprávění, které mne hodně oslovilo. Sugestivně jste popsala okamžiky dětství, které navždy zůstávají v našich srdcích. Nedovedu si ale představit skutečnost, že se nemůžete na místo tak šťastných chvil vrátit. A ještě autentické fotografie - krásní rodiče, všichni i s dětmi úpravně oblečeni. :-)
Soňa Prachfeldová
28.2.2023 07:41
Ach milá Taťano, jak jste mi vstoupila do srdce svým článkem. Vždyť my dvě snad byly skoro sousedky. Bydlela jsem u hlavního nádraží ,prádlo jsem vozila na Ádelu a dokonce jsem měla i spolužačky z Jenišáku, snad i z Břežánek. A na haldy jsme chodili vybírat uhlí. Tak jiné časy než dnes, ale krásné.
Blanka Lazarová
28.2.2023 07:23
Paní Taťano, napsala jste moc hezký příběh , kdy váš domov žije už jen ve vzpomínkách. I takový je život. Ale ve vašem srdci zůstane navždy, stejně jako vaši blízcí. Děkuji, že s vámi můžeme tyto příhody sdílet. :-)
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA