Příběhy starých fotografií: Železná vrátka do mého dětství
Železná vrata. FOTO: Zdeněk Huspek

Příběhy starých fotografií: Železná vrátka do mého dětství

27. 2. 2023

Za těmito vrátky, jejichž řetěz už skoro nikdo neodemyká, jsem strávil své dětství i pár let mládí. Vrátka jsou ve Františkových Lázních, na rozhraní centra a čtvrti Horní Lomany. Ulice nese jméno Americká, a předtím… no přece Leninova. 

Můj příběh Příběhy starých fotografií vzpomínky
Hodnocení:
(4.9 b. / 23 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
zuzana šišková
Dobrý den, velmi přirozeně a mile napsaný příběh. Způsob vyprávění ve mě vyvolává intenzivní pocit, jako když provázíte dobrého přítele po " krajině" svého dětství a mládí.
Alenka Marková
Krásné vzpomínání, děkuji za krásně napsaný článek. Vzpomínky na dětsví nás všechny provází po celý život, je milé, když jsou láskyplné.
Daniela Řeřichová
Moc se mi líbí vaše vyprávění. Máte vynikající paměť. Mám ráda detaily, které dodávají vzpomínce autenticitu a přesvědčivost. Do Belvederu ve FL jsme jezdili s manželem na zahájení sezóny a svěcení pramenů.
Soňa Prachfeldová
Jak člověku utkvěly detaily z míst, kde jsme se narodili a prožívali kus svého života. Ty nemoderní baráky nutily člověka k neustálé činnosti, moc pohodlí v nich nebylo .Ale neuškodilo nám to. Díky, hezké. FL jsou hezké pro pár dní oddechu v jarních a letních měsících.
Jana Hošková
Hezké vzpomínání...v mé paměti také zůstávají mnohá vrátka i vrata. Obvykle se u toho ale dostaví poněkud smutný pocit, že něco už je dávno pryč a s tím i osoby, které ke mně patřily. Jen ta vrátka tady obvykle pořád ještě jsou...
Jiří Dostal
:-) Něco ze starého Ginsburga a Zdeňka Borovce v podání Evy Pilarové - Vosková panenka: Že prý někde na světě jsou dvířka a u nich klíč,/ tamtudy vcházejí do dětství ti, kterým je už šestnáct pryč./ V zámku klíč se otáčí, jen prosím vejděte dál,/ uvítá vás vosková panenka, s kterou si kdysi kdosi hrál... :-) dál na YOUTUBE

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden

Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

21%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

21%

Knihy

19%

Vitamíny

19%