Přběhy starých fotografi: Kdopak to asi je?
FOTO: Z rodinného archivu Ludmily Černé

Přběhy starých fotografi: Kdopak to asi je?

25. 2. 2023

Dědit se dá ledacos. Já zdědila mimo jiné obrovskou krabici fotografií. Barevných, zažloutlých, černobílých, zachycujících život známých i neznámých lidí. Na jedné je syn mé neteře hned po narození, na druhé zesnulý strýček, vedle fota svatební a tak dál. Pelmel života.

Můj příběh Příběhy starých fotografií vzpomínky
Hodnocení:
(5 b. / 24 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Alena Letochová
Moc hezký článek, ráda jsem si ho přečetla. Jsem na tom stejně s alby starých forografií. Když jsem se měla koho zeptat, tak mě nezajímaly a pak když mě chytlo bádání po předcích už nebylo koho.
Ludmila Černá
Moc děkuji všem za pozitivní reakce. Podle sestry typuji, že je to tak rok 1948. Jojo, neptali jsme se a pak už nebylo koho. Proto se snažím dcerám říct vše, co si myslím, že by měli vědět. O mých rodičích a prarodičích, o příbuzných, o minulosti naší země.
Naděžda Špásová
Hezké vzpomínání. Moje máti měla přesně stejné svatební foto, taky ho mám někde schované. Sestra se snažila zkoumat rodokmen, něco zjistila, ale nám z příbuzenstva už moc tet a strejdů nežije a jejich potomky neznáme. Nechám to tak jak to je.
Lenka Kočandrlová
V nadpisu chybí písmeno ve slově Přběh ....
Lenka Kočandrlová
I já mám alba starých fotografií a škatuli dalších,zřejmě tehdy lidé nemysleli na budoucnost,nenapsali, kdo je na fotce, ani datum. Já aspoň od určité doby všechny fotky popsala,i zpětně,vše,co jsem věděla. Dnes také nemám,koho bych se zeptala a kdo by ještě něco věděl,bohužel.
Věra Halátová
Kdo to asi je? No nevěsta a družičky. Zřejmě bohatší lidé a z venkova. Z roku? 1945-1948?
Blanka Lazarová
Nedávno jsme s dcerou prohlížely staré fotky u maminky. Dcera si začala malovat kdo ke komu patří. Musíme tu práci rychle dokončit, dokud nám maminka může ještě sdělit tyto informace. Děkuji za pěkný článek.
Alena Velková
Když jsme byli mladí, tak jsme se neptali...ani jsme nepřemýšleli o tom, že jednou nebude koho se zeptat...dnes mě to mrzí...napsala jste moc zajímavý příběh.
Eva Mužíková
Díky za hezký příběh.
Alena Švancarová
Velmi zajímavé.Já si dnes uvědomuji,že jsem se měla hodně ptát babiček,tatínka,maminky,tet.Dneska zjištuji jak nic o svých předcích nevím,například jak se jmenovala babička mojí maminky,vlastně moje prababička.Málo jsme si povídali,pořád, i dnes ,někam spěcháme.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden

Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

21%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

21%

Knihy

19%

Vitamíny

20%