Místo mého srdce: Léčivá studánka Kloubovka
Všechny fotografie: Soňa Prachfeldová

Místo mého srdce: Léčivá studánka Kloubovka

23. 2. 2023

Za svého života jsem navštívila některá fascinující místa v cizině, viděla jsem moře, hory, nádhernou architekturu měst. Tady, ale tady jsem doma v našich lesích, v našich horách, v našich polích i potůčcích. Naši přírodu, mám hluboko od dětství pod kůží a ráda jsem se toulala už od mlada naší zemičkou.

cestování Místo mého srdce 2023 Tip na výlet
Hodnocení:
(5.1 b. / 32 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Jitka Hašková
Soňo, moc zajímavé povídání. Léčivá voda je vzácnost. Krásné fotky, moc ti to tam s pejskem sluší.
Michal Šaman
Pro bližší info zde vkládám odkaz na video od Luďka Švojgra, které jsem zmínil v předchozím komentáři :) https://www.youtube.com/watch?v=m8Dxwdq6cU4 a na moji stránku Kloubovky na Facebooku: https://www.facebook.com/kloubovka A děkuji paní Soně za podnět :)
Michal Šaman
Dobrý den, jen bych rád některé informace uvedl na pravou míru, zvláště ty o údajné radioaktivitě. Tato šířená pověra patrně pochází z toho, že zmiňovaný páter Ferda údajně prohlásil, že tato voda má neznámé záření. První co většinu ihned napadne, je pak radioaktivita. Není tomu tak, voda byla několikrát měřena a radioaktivní není. V této oblasti se dá nanejvýš mluvit o tzv. radioaktivním pozadí. V oblasti Nepomucka se nachází studánka s radioaktivním pramenem sv. Vojtěcha na vrchu Štědrý. Jsou studánky,které jsou léčivé svým složením, ale toto není ten případ. Každá přírodní voda je z podstaty živá, tj obsahuje "energii", kterou označujeme jako prána, čchi atd. Kromě toho má vždy dle místa a geomantických vlivů i svou specifickou energii. U Kloubovky je to neznámé záření vlastně světelnou složkou, po křesťansku působením Ducha svatého. To samozřejmě neznamená, že každá studánka u kapličky či kostela je automaticky taková. Něco jako mechanický vznik "svaté vody" neexistuje. Co je však podstatné, že voda Kloubovky skutečně pomáhá a dle mého názoru a zkušenosti bude patřit mezi několik top vod v celé republice. To říkám i z pozice terapeuta-léčitele s dvacetiletou praxí. Aby taková místa stále "fungovala" ,je třeba jim i vracet, starat se o ně. Dělal jsem to 15 let (včetně zrestaurování sochy) až do mého onemocnění před třemi lety. Nyní ještě nemohu. Pro bližší informace a fotky jsem založil na fb. stránku Kloubovka. Najdete tam i odkaz na video na You Tube od mho učitele Luďka Švojgra s názvem Studánky 1 (je i dvojka), kde je vše popsáno s cennými radami a jsou tam i zmínky o dalších studánkách a pramenech z Plzeňského (ale nejen) kraje. Nechť vám všem slouží
Miloslava Richterová
Děkuji, velice Vám rozumím. Přeji brzký návrat, hezký čas a ať rostou. Poznávám pejska :-)
Hana Ederová
Moc hezký článek. U kapličky proudí ta správná, léčebná energie. Já na tohle věřím, na silnou moc přírody. Taky mám podobné místo. Zdravím!!!
Anna Potůčková
Soni díky za zajímavý článek, o této studánce čtu snad poprvé a nevěděla jsem o její existenci. I okolí studánky je moc hezké a ty houby........mít je tak v košíku!
Taťana Veselá
Jeee az ted jsm si vsimla fotek! Jsou krasne, je to opravdu kouzelne misto...
Taťana Veselá
Objevili jste pro sebe kouzelne misto :) hezky se mi vypraveni cetlo, dekuji
Dana Puchalská
Soni, děkuju za další milý a bezesporu zajímavý článek. Když jsem byla malá tak jsme jezdili k Mariánským Lázním. A blízko nich byl pramen údajně léčivé vody. Vím,že jeden pán si pro něj každý den chodil a prý mu pomáhala taky na klouby.
Vladislava Dejmková
Soňo, chápu tvůj vztah k tomuto místu. Také jsem měla podobnou studánku, kde se říkalo, že je voda léčivá. V těch Dolních Štěpanicích, o kterých jsem psala. už jsem tam dlouho nebyla.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden

Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

21%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

21%

Knihy

19%

Vitamíny

19%