Všechny fotografie: z osobního archivu Heleny Přibilové
Turkmenistán a jeho "Potěmkinovy vesnice"
21. 2. 2023Turkmenistán je jednou z nejméně přístupných zemí na světě. Předčí ho pravděpodobně pouze Severní Korea. V bývalé sovětské republice se lze do určité míry svobodně pohybovat pouze v hlavním městě Ašgabat (dříve Ašchabad).
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Martina Růžičková
22.2.2023 20:23
O Turkmenistánu jsem toho dosud moc nevěděla. Děkuji za velice zajímavé poznatky o této prazvláštní zemi.
Helena Přibilová
22.2.2023 18:40
Děkuji za vaše komentáře. Je pravda, že Turkmenistán je podivná země, ale možná právě proto je zajímavá.
Soňa Prachfeldová
22.2.2023 13:00
Jste odvážní cestovatelé, na tohle bych se nikdy neodvážila. Se zájmem jsem přečetla, plno zážitků, hlavně, že jste se ve zdraví vrátili.
Zuzana Pivcová
22.2.2023 12:42
Helenko, to jsou pro mě až neuvěřitelné poznatky. Zvláštní, že v takové zemi se zcela odlišnou historií se udrželo tolik toho z původního SSSR, lesk a bída. Obdivuji Vás, že jste si na toto cestování vůbec troufli. Ale asi jste plně netušili, s čím vším se tam setkáte.
Helena Štěpánková
22.2.2023 10:06
Úžasný cestopis. Dovídáme se díky vám tolik zajímavostí ze světa! Umíte vždy výtečně vystihnout nejen atmosféru, ale i konkrétní problematiku dané země.
Zdenka Soukupová
21.2.2023 15:49
O jednotlivých republikách bývalého SSSR, zvláště o těch s koncovkou ...stán, moc nevím. Takže článek se mi moc líbil, fotky také. Je to pro mě velmi poučné. Jen mi vše připadá trochu jako sci-fi. Jak tam, pro Boha, mohou ti lidé žít?
Dana Puchalská
21.2.2023 13:54
Velice pěkný a opravdu zajímavý článek o zemi,kterou málokdo z nás asi navštíví.
VANDA Blaškovič
21.2.2023 12:30
Nádherný cestopis! Maruško, víš že je možné, že jsme tam byli společně? Budu ráda, když to spolu probereme a porovnáme fotografie.To by byla náhoda!
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA