Turkmenistán a jeho "Potěmkinovy vesnice"
Všechny fotografie: z osobního archivu Heleny Přibilové

Turkmenistán a jeho "Potěmkinovy vesnice"

21. 2. 2023

Turkmenistán je jednou z nejméně přístupných zemí na světě. Předčí ho pravděpodobně pouze Severní Korea. V bývalé sovětské republice se lze do určité míry svobodně pohybovat pouze v hlavním městě Ašgabat (dříve Ašchabad).

Cestopisy Heleny Přibilové cestování
Hodnocení:
(5.1 b. / 23 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Martina Růžičková
O Turkmenistánu jsem toho dosud moc nevěděla. Děkuji za velice zajímavé poznatky o této prazvláštní zemi.
Helena Přibilová
Děkuji za vaše komentáře. Je pravda, že Turkmenistán je podivná země, ale možná právě proto je zajímavá.
Soňa Prachfeldová
Jste odvážní cestovatelé, na tohle bych se nikdy neodvážila. Se zájmem jsem přečetla, plno zážitků, hlavně, že jste se ve zdraví vrátili.
Zuzana Pivcová
Helenko, to jsou pro mě až neuvěřitelné poznatky. Zvláštní, že v takové zemi se zcela odlišnou historií se udrželo tolik toho z původního SSSR, lesk a bída. Obdivuji Vás, že jste si na toto cestování vůbec troufli. Ale asi jste plně netušili, s čím vším se tam setkáte.
Helena Štěpánková
Úžasný cestopis. Dovídáme se díky vám tolik zajímavostí ze světa! Umíte vždy výtečně vystihnout nejen atmosféru, ale i konkrétní problematiku dané země.
Vladislava Dejmková
Úžasné vyprávění, děkuji.
Zdenka Soukupová
O jednotlivých republikách bývalého SSSR, zvláště o těch s koncovkou ...stán, moc nevím. Takže článek se mi moc líbil, fotky také. Je to pro mě velmi poučné. Jen mi vše připadá trochu jako sci-fi. Jak tam, pro Boha, mohou ti lidé žít?
Dana Puchalská
Velice pěkný a opravdu zajímavý článek o zemi,kterou málokdo z nás asi navštíví.
Jan Zelenka
Zajímavý a čtivý článek. Ale takové destinace mne vůbec nelákají.
VANDA Blaškovič
Nádherný cestopis! Maruško, víš že je možné, že jsme tam byli společně? Budu ráda, když to spolu probereme a porovnáme fotografie.To by byla náhoda!

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden

Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

21%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

20%

Knihy

19%

Vitamíny

20%