Svatební foto Vlasty a Josefa. Z archivu D. Řeřichové
Příběhy starých fotografií I: Pražská větev
20. 2. 2023Všiml si té vysoké dívky již několikrát. Vyzařovala z ní jakási hrdost, kráčela rychle a vznosně, neuhýbala očima. Nosila jednoduché, ale kvalitní šaty podle poslední módy. Pro mužské oko lichotivé, neboť sukně se z důvodu nastupování do tramvaje zkrátila do půli lýtek.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Marie Bartošová
20.2.2023 14:17
Působivé, zajímavé a dojemné, včetně fotek. Mám ráda krásný český jazyk a líbí se mi, když s ním umí někdo pracovat! To užití er-formy v přítomném čase mi připomíná styl Jakuby Katalpy, Danielo, klobouk dolů a děkuji.
Zdenka Soukupová
20.2.2023 13:10
Danielo, moc hezký příběh. Je dobré znát trochu rodinnou historii. A Ty jsi ji popsala moc hezky. S láskou, s úctou....
Alena Tollarová
20.2.2023 12:48
Krásné fotografie z dob, které se nevrátí s poetickým průvodním textem. Dala jsem si práci a spočítala hlavičky na školní fotografii. Napočítala jsem 42 žáčků. A také to šlo.
Martina Růžičková
20.2.2023 11:29
Perfektně zpracované vyprávění o rodinné historii. Jak vyprávění, tak fotografie na mě velmi zapůsobily.
Jana Kollinová
20.2.2023 10:35
Skvěle napsaný příběh se zajímavými dobovými fotografiemi. Těším se na pokračování.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 16. týden
Asi nebudete překvapeni, když tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou "Velikonoční zvyky a tradice."
AKTUÁLNÍ ANKETA