FOTO: Z archivu Martiny Růžičkové
Místo mého srdce: Český Šternberk
14. 2. 2023Vlak stojí už nejmíň 20 minut a určitě si ještě počkáme. V Ledečku je to tak pokaždé a k cestě to patří. Těším se na známá místa, ale zároveň mě svírají obavy. Jaké děti tam letos budou? Budou se mnou chtít kamarádit?
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Dana Divišová
24.2.2023 22:39
Moc hezký článek. Vůbec se nedivím, že to místo máte ráda . Byly jsme tam před pár lety poprvé v létě s kamarádkama, jely jsme starou lokálkou, už jen ta cesta byla zážitek, cestou přistoupili čundráci s kytarou, ve vlaku se čepovalo pivo, cesta krásným údolím byla sama zážitkem. A pak prohlídka hradu a pod ním Sázava plná lodí. Moc se nám v ČŠ líbilo.
Marie Ženatová
18.2.2023 05:57
Milá Martino, díky moc za tento velmi zajímavý článek a překrásné fotečky*
Marie Měchurová
15.2.2023 19:28
I já ráda vzpomínám na Český Šternberk. Dělali jsme nějakou tůru, už nevím odkud. Šli jsme okolo nádraží. Potom jsme vyběhli nahoru na hrad. Výhled z hradu je úchvatný, na okolí, na vodáky na řece. Bohužel hned druhý den jsme se dozvěděli, že se tam dva pod hradem utopili. Martino, vůbec se nedivím, že na to místo máte krásné vzpomínky.
Hana Polednová
15.2.2023 19:19
Martino, moc hezký příběh z Tvého dětství i s tím nešťastným rokem 1968. Takovéhle krásné vzpomínky mám na každoroční prázdniny u babičky a dědy, kde jsem prožila i 21. srpna jako dítě. Český Šternberk neznám, ráda jsem poznala tento kousek naší republiky díky Tvému vyprávění.
Martina Růžičková
15.2.2023 12:33
Moc vám všem děkuji, že jste si moje vzpomínání přečetli a ještě mi tu tak hezky napsali. :-)
Libuše Heulerová
15.2.2023 08:53
Marti, hezké vzpomínání...taky jsem tam nikdy nebyla.....snad to někdy napravím.
Soňa Prachfeldová
15.2.2023 07:26
To je milé a krásné vzpomínání na místo, které nikdy nezmizí ze vzpomínek.
Alena Velková
14.2.2023 22:53
Tohle vyprávění je moc pěkné a hrozně se mi líbí ta druhá fotka, kde stojíš patrně před babičkou, její podoba s mojí milovanou tetou je neuvěřitelná....na srpen 68 mám podobné vzpomínky. Bylo mi devět a byla jsem tehdy s prarodiči na chalupě a všichni jsme to těžce nesli...
Alena Tollarová
14.2.2023 22:03
Martino, to je krásné vyprávění. A já mám Český Šternberk už léta v plánu navštívit a zatím se mi to nepodařilo.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA