Všechny fotografie: Z archivu Vladislavy Dejmkové
Místo mého srdce: Dolní Štěpanice
13. 2. 2023Dolní Štěpanice jsou součástí obce Benecko v Krkonoších. Rozkládají se ve dvou údolích kolem říčky Jizerky a potoka Cedron. Za historické datum založení osady se pokládá rok 1304, kdy byl předán do užívání štěpanický hrad Janovi z Valdštejna.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Marie Ženatová
18.2.2023 05:52
Milá Vlaďko, díky moc za velmi zajímavý článek a působivé dobové fotografie*
Lenka Kočandrlová
17.2.2023 16:42
Takové prázdniny by se mi moc líbily,ale neměli jsme žádné babičky ani dědečky,ani jiné příbuzenstvo, tak jsem bývala o prázdninách hlavně na táborech ROH.
Daniela Řeřichová
16.2.2023 21:16
Vlaďko, moc ráda čtu tvé články, mají silný citový i hodnotový náboj. Fotografie jsou kouzelné tím, jak nepřikrašlují okolí, jak podávají svědectví o dané době a daném místě. Na Benecku jsme byli párkrát s dětmi v létě. Je tam krásně.
Marie Měchurová
16.2.2023 20:03
Vlaďko, vůbec se nedivím, že na takové místo ráda vzpomínáš. I když jsem z Moravy, měla jsem možnost tuto část naší krásné země navštívit. Hezké vzpomínky.
Hana Polednová
15.2.2023 19:24
Vlaďko, hezká vzpomínka z Tvého dětství a i fotografie z této doby. Tento kraj neznám, ráda jsem se dočetla zajímavosti o tomhle koutku naší republiky.
Dana Puchalská
15.2.2023 17:29
Vlad'ko,až dnes jsem se konečně dostala k přečtení Tvého článku. Ano,líbil se mi jako ostatním. Děkuju.
Alena Velková
14.2.2023 23:05
Z toho milého vyprávění a krásných fotek na mě úplně dýchlo naše dětství na chalupě, kdy jsme také chodívali do vsi s bandaskou pro čerstvé mléko a do lesa na maliny, jahody a borůvky. Nikdy nám vůbec nevadilo, že jsme neměli tekoucí vodu ani elektřinu... byly jsme šťastné děti.
Anna Potůčková
14.2.2023 10:32
Vladko krásné vzpomínky Ti zůstaly a zcela určitě je to krásný kraj s krásnou přírodou.
Alena Tollarová
14.2.2023 08:40
Vlaďko, děkuji za krásné vzpomínání na zašlé časy s doprovodnými fotkami. Věřím, že Ti toto místo přirostlo k srdci.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA