FOTO: Dušan Brabec
Jak jsem nakonec speciální tisícikoruně s přítiskem podlehl
13. 2. 2023Sběratelské sklony jsem měl již jako kluk na základní škole. Vedoucí filatelistického kroužku nám vždy rozdal pytlíčky s upotřebenými známkami z celého světa a my, žáci, jsme je s ním prohlíželi, a tak poznávali země, flóru a faunu, panovníky i různé události.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Lenka Kočandrlová
17.2.2023 16:45
Vůbec jsem netušila,že se něco takového někde prodává - až v televizních novinách ukazovali,jak tam lid stojí a jaké ceny již na sítích za to chtějí.... Myslím,že nemusím mít všechno....
Dana Puchalská
15.2.2023 17:34
Ano, sběratelství je někdy náročné. Já v dětství sbírala nálepky ze zápalek.
Marie Pudichová
14.2.2023 18:33
Já měla to štěstí, že jsem obdržela tuto bankovku bez fronty a bez navýšení. Pouze jednu. Mám ji pro syna, bude mít letos kulatiny a má rád unikáty.
Eva Žůrková
13.2.2023 19:20
Asi bych ty fronty, ať už na korunovační klenoty anebo teď na tisicikoruny s přetiskem v tomto zimním období neabsolvovala. Gratuluji všem, kteří vydrželi těch několik hodin čekání a mají z toho buď pěkný zážitek nebo zajímavou ceninu. V mládí jsem sbírala ubrousky a obaly od žvýkaček. Nejvíc ceněné byly ty z tehdejší kapitalistické ciziny.
Blanka Lazarová
13.2.2023 15:52
Sbírala jsem všechno možné, ale nejvíc mince. K tomu mě přivedl jeden rodinný známý - numismatik. Šlo to ale do peněz a když jsem potřebovala lyžařské vybavení, tak jsem celou sbírku prodala. No a pak přišla studia a úplně jiné zájmy.
Daniela Řeřichová
13.2.2023 12:24
Jako děti jsme sbíraly známky a hojně je mezi sebou vyměňovaly. Potom k nim přibyla ještě velká sbírka manžela. Nedávno jsem vzala několik alb a donesla je do Filatelie k ocenění. Znalec je prohlédl a shovívavě řekl, že největší cenu mají pro mne z citového hlediska, ale jinak prakticky žádnou. Takže zase nezbohatnu. :-)
Taťana Veselá
13.2.2023 11:38
Gratuluji :-) přemýšlím, co jsem sbírala jako dítě, a představte si, že také známky! Bavilo mě to moc. Pamatuji si na aršíky, které se kupovaly na poště. A pamatuji si i radost, když jsem nový aršík držela v ruce... Pak jsem ještě sbírala obaly od čokolád :)
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA